Németh Sándor júdáspénze

Németh Sándor júdáspénze

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (j) és Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze aláírja a kormány és az egyház között létrejött új, átfogó szerződést a Karmelita kolostorban 2020. július 24-én Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kezdeném az egészet két idézettel. Semjén Zsolt, akkor épp az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottságának alelnökeként a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség 2005 február 19-i országos küldöttgyűlésén azt mondta: „aki azt szeretné, hogy a tizenéves fia első szexuális tapasztalatait egy szakállas bácsitól szerezze, szavazzon nyugodtan az SZDSZ-re! Tegyen így az is, aki azt akarja, hogy gyermeke szájába az iskolában marihuánás cigarettát nyomjanak, aki azt szeretné látni, hogy gyermeke extrém szekta szeánszán veri magát a földhöz, vagy aki az eutanázia és az abortusz halálkultúráját képviseli”. Nem kell magyarázni, hogy az extrém szekta földhözverős szeánszát emlegetve kire gondolt, hiszen a rángatózós videók évek óta keringenek a neten: a Hit Gyülekezetére.

A második idézet Németh Sándor vezető lelkésztől van, aki a Magyar Narancs riporterének kérdésére a következőt mondta az egyházak állami finanszírozása kapcsán 2002 végén: „az ideális megoldást az jelenthetné, ha egy jelentős adócsökkentéssel párhuzamosan megszűnne az egyházak hitéleti célú költségvetési támogatása”. A Hit Gyülekezetének hitéleti és teológiai folyóiratában, az Új Exodusban arról írtak: „a Fidesz antiklerikális múltját az 1998-as választások előtt már senki sem merte számon kérni, hiszen a római pápát nemrég még cápázó fiúk nem kisebb bravúrral jutottak például a »konzervatív gyűjtőpárt« címhez, mint hogy választási programjukat egy laza árukapcsolás keretében együtt utaztatták városról városra a magyar katolikus püspöki kar éppen aktuális körlevelével. (…) Semjén Zsolt az év végén, a karácsonyi vallásos érzületet meglovagolva kicsit beleerősített a kampányba a törvénymódosítás szükségességének hangsúlyozásával (»vallási köntösbe bújt gazdasági vállalkozások«; »mi az, hogy nincs különbség új és régi egyház között«; »visszaélés a vallásszabadsággal« s a többi), és a Horthy-rendszer »elismert” és »bevett” egyházi kategóriáit idéző négy új kifejezést dobott be a köztudatba: történelmi egyházak, történelmi kisegyházak, vallásfelekezetek, egyéb egyházak. (…) Semjén Zsolt helyettes államtitkár pedig egy békéscsabai fórumon gondoskodott az egyházügyi törvény módosításának melegen tartásáról, mondandójában az állam és egyház szétválasztását szorgalmazókra a társadalomellenesség árnya vetült. Az eddig kétkedők előtt világossá tette, hogy az ország erkölcsi megújulásában kizárólag a történelmi egyházak lehetnek egy »épeszű kormány legfőbb szövetségesei«, ezért is kívánják »történelmi távra, emberöltőkre” meghatározni az egyházak helyzetét Magyarországon.”

Ehhez képest jöjjön egy MTI hír péntekről: „Új, átfogó szerződést kötött a kormány a Hit Gyülekezetével. A dokumentumot Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze írta alá pénteken Budapesten. Semjén Zsolt köszöntőjében kiemelte: a szerződés emberöltőkre, méltányosan, részletekbe menően rendezi mind jogilag, mind anyagilag a Hit Gyülekezete helyzetét, szerepét és társadalmi szerepvállalását.”

Az MTI nem adta ki, de a Hit Gyülekezete honlapján van egy fotó, amelyen látszik, a ceremónián kik voltak még jelen a gyülekezet részéről. Például Hack Péter volt SZDSZ ügyvivő, tizenkét évig a párt országgyűlési képviselője. Vagy Mészáros István László, aki a kilencvenes években két cikluson keresztül SZDSZ országgyűlési képviselő volt és a parlament emberi jogi bizottságának liberális alelnöke. Velük volt Horváth András egykori SZDSZ-támogató is.

Így megy ez minálunk: van az a pénz, hogy egy politikusnak vagy egyházi vezetőnek megváltozzon a világképe. Németh Sándor, aki korábban arról beszélt, hogy az egyház és az állam összefonódása átkot hoz a nemzetre, most Orbánt dicsőíti és Semjénnél gazsulál az adóforintokért. Semjén is kéjesen mosolyog az egykori SZDSZ-es szakállas bácsiknak, és már az sem baj, ha a gyerek az extrém szekta szeánszán veri magát a földhöz, ha az a szekta a Fidesznek dolgozik.

Németh Sándor nyerésben van: a saját magántulajdona lett a milliárdos értékű ATV, miután a gyülekezet megvette és feltőkésítette azt. Övé lett egy nagy értékű, korábban egyházi tulajdonban lévő ingatlan és ki tudja még mi más. Végülis a NER védelme alatt áll, mi baj érheti? Mindezt a hívek szeme láttára, akik nem hogy felháborodnának a vagyonvesztésen, hanem inkább #Loyalty, vagyis hűség feliratokkal pakolják tele a közösségi oldalukat, kiállva szeretett vezetőjük mellett, aki éppen lenyúlja őket.

Ez van: mindannyian egy olyan országban élünk, amilyet megérdemlünk magunknak.