Nyert mindenki, de a legnagyobbat Farkas Flórián

Nyert mindenki, de a legnagyobbat Farkas Flórián

Orbán Viktor, Balog Zoltán és Farkas Flórián egy sajtótájékoztató előtt 2014 őszén (Fotó: Kormány.hu/Árvay Károly)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Micsoda napokat élünk! Országunk, sőt kontinensünk közéletének minden szereplője úgy érezheti, hogy nyert.

Nyert a kormány, mert hétfő este sikerült megállapodnia Brüsszellel, úgyhogy lesz pénz térkőre.

Nyertek a nyugdíjasok, mert mintha csak ezen a megállapodáson múlt volna, érkezett – hóna alatt a Századvég belső használtra készült hangulatjelentésével – Orbán Viktor, hogy megmentse őket. Megint.

Nyert Brüsszel is, mert Brüsszel a kompromisszumokban hisz és hát azok bizony köttettek most is, hogy jelentőségük mekkora, az majd természetesen a következő tárgyaláson derül ki. Ami persze sorsdöntő lesz.

Nyert Ukrajna is, mert kap majd pénz az uniós költségvetésből és állítólag nekünk ehhez nem kell hitelt felvenni. Ki tudja: mi talán magunknak veszünk majd fel hitelt jövőre. Matolcsy György jegybankelnök legalábbis kész tényként állította ezt.

Nyert az ügyleten a forint is, mert ahogy érkeztek a mindenki győzelmét hirdető jó hírek, úgy kezdett erősödni. Pedig talán már szőtték rá Nagy Mártonék az ársapkát.

Nyertek a pedagógusok is, mert így aztán kaphatnak fizetésemelést, legalábbis hetek óta ezt mondogatja a kormány. Hogy ez hogy fog konkrétan megvalósulni, azt talán még az oktatásért felelős Belügyminisztériumban sem tudják, de spongya rá.

Nyert a magyar ellenzék is, mert a már emlegetett kompromisszumok kapcsán azt szajkózhatják, hogy azoktól a Felcsúti Ramszesz bizony prüszköl, úgyhogy amit most látunk, az tulajdonképpen nem más, mint a feudálfasiszta latorállam megbüntetése a születő-félben lévő, de már most dicsőséges Európai Egyesült Államok által.

Nyertek az Alapfizuért Központ és a közpénzpárti nyilvánosság el- és kitartott beszélő fejei, hiszen mindez akkor ment végbe, amikor egy korrupciós botrány rázza meg éppen az Európai Parlamentet. Egy amolyan igazi, visszaosztós, régi vágású vesztegetésnek tűnik ez, amit a NER vagyonkezelői alapos, tenderes, strómannemzedékes világából szinte már párásodott szemmel, nosztalgiázva figyelünk.

De a legnagyobbat Farkas Flórián nyerte, hiszen bizonyítottság hiányában hét év után megszüntette a nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) botrányos Híd a munka világába programjának ügyében.

Valahogy majd persze nyernek ezen a sok győzelmen azok is, akik fagyhalál ellen gumival és lopott fával fűtenek, akiknek leég a háza, mert mindezt csak buherált kazánban tudják meggyújtani. Aki három-négy tételes bolti számlákat posztolnak értetlenkedve a közösségi médiában, vagy akik a gazdasági helyzet miatt bizonytalan ideig kénytelenek bezárni az üzleteiket, vállalkozásaikat. Észre fogják majd venni, mikor győztek: az egész ország tele lesz vele plakátolva, ráadásul az ő pénzükből.