Nyugi, Orbán marad

Nyugi, Orbán marad

Orbán Viktor a Terror Háza előtti 1956-os megemlékezésen 2018. október 23-án (Fotó: Reuters/Szabó Bernadett)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hogy lesz-e erőszak az országgyűlési voksolásig? Hát persze, hogy lesz! Mi több, már van – lásd legújabban Szabó Tímea találkozását a választóval. És most tényleg akad, aki meglepődik? Hiszen az egész magyar társadalom hatodik esztendeje intenzíven arra van kondicionálva: gyűlölj, rettegj, félj, haragudj!

Olyan honfitársaink, akiknek amúgy szinte teljesen mindegy lenne, ki nyeri a választást, mert így se, úgy se élnének se jobban, se rosszabbul, váltak agresszív pártkommandósokká, csak mert elhitették velük, hogy itt négyévente az életük, a megmaradásuk, a létezésük a tét.

Ember, aki épp a kormánymédia valamely tudósításán acsarkodva rettegsz odahaza a jövődtől, térj már magadhoz!

Elmondom, mi vár rád, ha nem nyer a Fidesz.

Jó, oké, az kétségtelen, hogy el kell búcsúznod a közmédia hülyítő híradójától, de hidd el, jobb lesz az úgy, kiegyensúlyozottságra törekvő műsorokat nézni, habár eleinte furcsának találhatod, hogy már nem csupán a Fidesz politikusai szólalhatnak meg. De ha mégis elvonási tüneteid lennének, még mindig ott a TV2. A Pesti TV-t nem tudom garantálni.

Meglepő lesz az is, hogy már nem csak Mészáros Lőrinc és társai nyerik a közbeszerzéseket. Mondanám, hogy figyeld az összegeket, miként zsugorodik majd a hasonló beruházások költsége a töredékére, de felesleges, ezekkel a milliárdokkal eddig se foglalkoztál.

Persze a legjobban az érdekel, ami jogos, és természetes, hogy mi történik majd a te életeddel?

Hát, semmi különös. Ugyanúgy felkel majd a nap, és ugyanúgy lenyugszik, a kettő között pedig pont olyanok lesznek a hétköznapjaid, mint mostanság, leszámítva, hogy nem dől majd rád mindenhonnan a kormányzati heccpropaganda. Szerintem túl fogod élni.

A határkerítés is állni fog, így bevándorlókkal továbbra is leginkább a fővárosban, a jelentősebb településeken, vagy a nagyobb építkezéseken találkozhatsz, esetleg, ha Budán sétálgatva véletlenül belefutsz valamelyik Fidesz-által letelepített kötvényesbe. A családi-, és adókedvezmények is maradnak, mert ne feledd, amennyiben a Fidesz megy, koalíciós kormány lesz, amelynek egyik-másik tagja nem engedné a szerzett jogok elvételét, úgyhogy például a határontúli magyarok állampolgárságát se fenyegeti veszély.

És nyugi, Orbán Viktor is meglesz, nem kerül börtönbe, ott fogja már az Országgyűlés alakuló ülésén számonkérni az új kormányt mindazokért, amiket tizenkét esztendő alatt se volt képes megvalósítani. Néhány NER-kislovag majd feldobja egymást, esetleg Mészáros Lőrincen is találnak fogást pár gyanús közbeszerzés okán, Tiborcz Istvánt pedig az Elios-ügy miatt bevarrja az Európai Ügyészség, de most komolyan, ettől neked rosszabb lesz? Azt mondják, azt mondod, jobboldali-konzervatív vagy, akkor fontos számodra az igazság, a jog. Hát miért ne győzedelmeskedjen?

Igen, előfordul majd jó pár botrányos ügy is, amikről a köz annak rendje-módja szerint értesülni fog. A bűnösöket leleplezik, ha kell, el is ítélik, oszt jó napot. Erre is jó a koalíció, meg a sokszínű média.

Ha pedig mindez mégsem így történne, hát négy év múltán jogosan térhet vissza a Fidesz. Tudod, demokrácia.