Orbán Trianonja

Orbán Trianonja

Az új év első fővárosi újszülöttje, Hunor Pál édesanyja karjában a Honvédkórház II. telephelyének szülészetén 2021. január 1-jén (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tudtuk, tudták, mindenki tudta, de közben meg senki sem, mert ahogy Orbán Viktor mondani szokta, ilyenek vagyunk mi, magyarok, kurucosan szabdaljuk a jelent, mit sem törődve a labancos eljövendővel. Három gyerek? Simaliba! Öcsém, amekkora vérbő, röptében is szittya alfahím vagyok, akár egy hónap alatt, ha csak rajtam múlna. Az asszonyon meg nem fog, csak nézd meg a csípejét. Úgyhogy tízmiskás csokot ide, hadd pörögjön az újépítésű ingatlanbiznisz Szombathelytől Záhonyig ezerrel. Meg hát, ami jár, az jár, márpedig nekünk ez jár, ez is, mert az állam adjon. Azér’ van. Mi vagyunk a polgárok, ő meg az állam, kápis? 

Emlékeznek az első gyermekükre? Hogy micsoda felelősség szakad az – egyre kevésbé – ifjú ember nyakába hirtelen, amikor néhány nap után a nagyi hazamegy a papához, mert már nincs egy tiszta gatyája, meg nem evett főtt ételt, pedig leveses, és ott marad a pár a bőgőmasinával hármasban? Ha ekkor tennék fel a lesz még kettő tízmilliós kérdést?

Ismerek boldog nagycsaládosokat, akik tényleg, de tényleg úgy futottak neki az életnek, hogy majd rengeteg gyermek veszi körül őket. És lőn. És boldogok. De sokan, s ha a népesedési adatokra nézek, a súlyos többség nem ilyen. Mi megállunk két gyereknél, egynél, mert olyan ez a modern világ, hogy már az ő böcsületes fölnevelésük is komoly kihívást jelent. Ha pedig ide párosítom a Bankmonitor adatsorát, hogy mennyit kell visszafizetnie egy magyar családnak (a magyar itt most nem fideszes álnemzetieskedés, hanem a helyzet maga), ha bármilyen ok miatt nem születik meg a vállalt három gyermek, itt a szemünk előtt jön világra a legújabb nemzeti tragédia. 

A számok: ha nem születnek meg a vállalt gyermekek, akkor egy hiányzónál majd 51 millió, két hiányzónál 64 és fél, és ha már az első baba előtt szétesett a gazdasági érdekszerelem, úgy közel 69 millió forint a visszafizetendő összeg, ugyanis a jogszabály a jegybanki alapkamat ötszörösében szabta meg a büntetést. Be jó is volt, amikor a Magyar Nemzeti Bank 2020. július 22-én a történelmi minimumot jelentő 0.6 százalékra a csapta le a kamatszintet. Emlékszem, mekkora győzelmi jelentések születtek Mandinertől Origóig (a sorrend nem minőséget jelent).  Csakhogy most 18 éves csúcson, 11,75%-nál járunk. Ide tessenek illeszteni a büntetőszorzót.

KamatTrianon. És még csak nem is tízmilliós lélekszámról indulunk.

Olvassa reggeli véleménycikkünket, valamint az elmúlt nap legfontosabb híreit és a következő órák várható eseményeit összefoglaló „képbehozónkat” kora reggel már a postafiókjába érkező hírlevelünkben! A kávé koffein a testnek, a Magyar Hang reggeli hírlevele koffein a szellemnek! Iratkozzon fel és kezdje velünk a napot.