Orbán üzenete: tanuljunk meg kicsinek lenni

Orbán üzenete: tanuljunk meg kicsinek lenni

Orbán Viktor a vilniusi NATO-csúcson 2023. június 11-én (Fotó: AFP via Europress/Artur Widak)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Végre! Most, hogy három és fél esztendeje érvényes hazánkban a vészhelyzeti különleges jogrend, a parlament elkezdte tárgyalni a törvényjavaslatot, amely 2024. május 23-ig hosszabbítaná meg a kormány felhatalmazását, hogy fenntartsa ezt a békés, nyugodt, polgári és mindenképpen demokratikus állapotot.

Helyes. Úgy jó, ha egy kézben van minden, ha a döntések oly gyorsasággal léphetnek életbe, ahogyan azt egyetlen politikai vezető elméjében létre születtek. Minek vacakolni holmi vitákkal, melyeket a kétharmad valójában önmagával folytat le, hisz az álmatlanságban szenvedő Semjén Zsolt által rendre 23.59-kor beterjesztett javaslatokra még rá kell szervezni egy rendkívüli ülést, szaladnak az órák, napok, nem érünk rá ilyesmire a világtörténelem zajlásának közepette.

Határozzon hát a fontos dolgokról a jövőbelátó, a legtehetségesebb stratéga, a minden politikai változás tévedhetetlen ösztönű kiszimatolója, a főfürkész, ki csak az amerikai elnökválasztást, az oroszok Ukrajna elleni támadását, Európa jobbratolódását, a lengyel voksolást, a magyar inflációt, és még néhány hasonló apróságot nézett félre. Senki sem tökéletes. De ő majdnem. Ne legyünk telhetetlenek, vagy másként: tanuljunk meg ismét kicsinek lenni.