Orbán Viktor azt üzente, ezt üzente, amazt üzente

Orbán Viktor azt üzente, ezt üzente, amazt üzente

Orbán Viktor miniszterelnök fogad 450.000 kínai oltóanyagot a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, 2021. március 11-én. Forrás: Orbán Viktor Facebook oldala.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magasabb szintű matematika: 

1. feladat

Adott egy miniszterelnök, aki soha sem hazudott. A kormányfő megszólalásaiból számolja ki, hogy hány ember lesz beoltva mikorra? 

Rendelkezésre álló idő: 10 perc

A megoldásra 8 pont adható. 

Orbán Viktor, 2021. 02.12.: „Ha a kínai vakcinával is elkezdődhet az oltás - ami nincs messze már -, akkor húsvétig minden eddig regisztráltat be tudunk oltani, 2 millió 448 ezer embert. Május végén, június elején pedig ez a szám elérheti a 6,8 milliót, ami azt jelenti, hogy Magyarországon egy vele azonos méretű és lélekszámú európai országhoz képest 3,5 millióval több embert lehet beoltani".

Orbán Viktor, 2021. 03. 05.: „A táblázat szerint, amiből dolgozom, április első hetében, oltani fogunk egyébként most minden nap, sőt még húsvétkor is oltunk, ott el fogunk érni kétmillió-négyszázezernyi beoltást, május elejére el fogjuk érni a négymillió-hétszázezret, aztán meglátom, hogyan tudunk még szerezni vakcinát, de július elejére már 8 millió fölé tudunk kerülni, ami azt jelenti, hogy elvileg mindenkit beoltottunk, tehát ez a része rendben van.”

Orbán Viktor, 2021. 03. 16.: "Én most úgy látom, hogy minden lehetőségünk megvan arra a keleti vakcinák miatt - amiből Kínából több mint 3 milliót várunk még májusban, ha az megérkezik és azt hiszem, hogy meg fog érkezni, akkor az a vállalásunk – hogy minden embert be tudunk oltani, aki regisztrált - a regisztráltak száma nő egyébként, most 3,5 millió környékén van - még a második negyedév vége előtt.”