Orbán Viktor buborékja

Orbán Viktor buborékja

Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc a Viresol Kft. visontai búzakeményítő üzemének átadásakor 2019. február 11-én (Fotó: Facebook/Orbán Viktor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

MTI: "Orbán Viktor az építőanyag-iparban súlyos problémákat lát, akár 100 százalékot is meghaladó az árnövekedés, így a felújítási állami támogatást rögtön „át is szivattyúzzák” az emberektől az építőipari alapanyagokat gyártó cégekhez. Ezt elfogadhatatlannak nevezte, szerinte intézkedésekre lenne szükség, és szeretné, ha ezeket még ezen a héten a kormány meg tudná tárgyalni."

Hát, jó reggelt kívánok! 

Betonba öntött eurómilliárdok, házalapokba fordított családtámogatás, na, kisötösért ki mondja meg, hogy minek fogja felvinni az árát? 

Igen, Viktor, a betonét. Meg a tégláét. Leülhetsz.

Fújja a világ már megint a befektetési buborékot, mert kovid. Szárnyalnak a tőzsdék, egekben a részvényárfolyamok, dőlnek a rekordok, csakhogy a háttérben nem egy-egy cég teljesítménye, hanem a befektetői kényszer lapul, hogy egyszerűen muszáj a túl sok pénzt valahol parkoltatni. Ismerős? Az-az. Történelem, néha érdemes tanulmányozni.

Mi, magyarok meg fújjuk a globális mellé a lokális buborékot: épül-szépül stadionország, árad a beton, a díszkő, a díszkút, a családi ház nulla önerővel. Ismerős? Nem, mert ilyen plusz kockázatot senki se vállalt még. 

És most nagyon, de nagyon szeretném, mindannyiunk érdekében, ha tévednék.