Orbán Viktor máris megnyerte az inflációs harcot

Orbán Viktor máris megnyerte az inflációs harcot

Új, a tojással és a burgonyával kiegészített, élelmiszerárstopról tájékoztató tábla a fővárosi Corvin Plazában található Príma üzletben 2022. november 14-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Fájdalmasan jó hír érkezett a Központi Statisztikai Hivatalból, de nem is, inkább az Origó interpretációjára hagyatkoznék, miszerint:

„Csökkenni kezdett az infláció”

Ez volna a jó hír rész, most nézzük a fájdalmasat, miszerint: a januári 25,7 százalék után februárban már csupán 25,4 százalék volt az árdrágulás mértéke. Vagy ahogyan a szakértők fogalmaztak: másfél év után nem emelkedett az inflációs dinamika.

A remek számok hátterében olyan jelentős eseményeket találunk, mint például, hogy a margarin 2,2, a sertéshús 0,6, a baromfihús pedig 0,5 százalékkal lett olcsóbb.

Mindeközben a Fidesz a biztos szavazók között 51 százalékon áll, második helyezett a Demokratikus Koalíció 14 százalékkal, bronzérmes a Mi Hazánk 6-tal. Gyurcsány Ferenc pedig bejelentette, hogy hétfőn újabb politikus lép át a DK-ba, és az érintett másik párt még nem is tud róla.

Összebátorkodok egy éves prognózist: infláció le, Fidesz fel. Polgári remény el.