Orbán 60: elrontott köszöntő, a rendszer szimbóluma

Orbán 60: elrontott köszöntő, a rendszer szimbóluma

Orbán Viktor Portóban, az EU-csúcson (Forrás: Orbán Viktor Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nyilván lesz megint szentmise, ironikus és zavarba ejtően behízelgő videó egyaránt, elemző cikkek, mémek és állami tiktokkerek infantilis posztjai abból a jeles alkalomból, hogy Orbán Viktor hatvanéves lett. De alighanem egyetlen egy köszöntő gesztus sem írja le majd olyan tökéletesen, hogy milyen is a kormányfő nevével jelzett rendszer és időszak, mint a keddi napon publikált, egy nappal előre hozott, gratuláló Facebook-posztok és azok eltűnése. Németh Zsolt Fidesz-alapító kezdte a politikai kedveskedést, majd Harrach Péter követte őt, aztán a kereszténydemokrata elvbarátja folytatta az elsietett gratulálást. Aztán Harrach (vagy valaki a stábjából) kapcsolt és levette a posztot, mire jött Németh Zsolt (vagy valaki a stábjából) és ugyanígy tett.

Ez a baki nemcsak abban szimbolizálja tökéletesen a NER-t, hogy ordít róla a túlbuzgó szervilitás és a szánalmas inkompetencia. Ha az emberi oldalát nézem a történetnek, akkor két példát tudok még hozni. Az egyik Németh Szilárdé, aki abban a pillanatban letépte a nyakkendőjét, mikor látta, hogy a hozzá odalépő Orbán Viktoron nincsen. Mégsem öltözheti túl a Főnököt. A másik ilyen pillanat az volt, amikor Hajnal Miklós momentumos politikus kérdésére a magyar kormányoldal minden negyven év alatti tagja feltette a kezét, hogy igen, szerintük „nemátalakító műtétes propaganda” zajlana az óvodákban, ha a hat- (vagy hét?) párti összefogás nyerte volna meg a 2022-es országgyűlési választásokat. Persze, majd nyilván kamerák előtt fogják beismerni, hogy végighazudták az elmúlt másfél-két évet.

Remek szimbólumok ezek a posztok abban is, hogy teljesen mindegy, hogy a köszöntők esetleg 31-én újra kikerülnek változatlan formában, ahol aztán majd néhányan pikírten megjegyzik, hogy csak sikerült eltalálni a dátumot. Valószínűleg egy szenvtelen gombnyomással törölni fogják a hozzászólásukat, ahogyan az eredeti Harrach- és Németh-posztokat. És ezek után csodálkozunk, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerének működtetői nem képesek időre elkészíteni egy-egy iskola- vagy állomás-felújítást. Persze az is lehet, hogy azokat Orbán Viktor hetvenedik születésnapjára időzítették.

Az Orbán Viktor 60. születésnapja kapcsán írt cikksorozatunkat itt olvashatja.

 

Címkék: NER, Orbán Viktor, Orbán60