Pártállamosítás

Pártállamosítás

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium volt államtitkára (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Amikor a Völner–Schadl–Tóni–Barbi-ügy lehallgatott beszélgetéseinek a jegyzőkönyvét és a hozzájuk kapcsolódó dokumentumokat nézzük, akkor nem látunk mást, mint egy pártállamot működés közben. Völner Pál államtitkárként végrehajtói árverésen szerez lakást. Schadl György, a végrehajtói kamara elnöke utánanéz, hogy legyen az államtitkárnak vakcina, esetleg jelentkezik, hogy volna valamije, amivel Völner esetleg mószerolhatná politikai ellenfelét. Van az ügyben karmelitológia is, gondoljunk csak a Pegasus-ügyet a Völnerre toló „jó miniszter asszonyra”. De tipikus pártállami tempó az is, hogy Schadl belenyúlt Rogán Antal kabinetfőnöke, Nagy Ádám egyetemi vizsgaügyébe is, az meg aztán végképp, hogy ez a szál a nyomozati anyagokba nem került bele.

Nagy Ádám viszont bekerült valahova egészen máshova: a nemzetstratégiaivá lett Vodafone vezetőségébe. Igaza lett hát Orbán Balázsnak, a miniszterelnök politikai igazgatójának, miszerint a hitelből megvásárolt veszteséges céget „magyar logika” szerint működteti majd az állam. „Magyar logika” szerint működik például az orbáni értelemben „magyar” média is, amiről kissé orwellien – de legalább őszintén – nyilatkozott a minap a politikai igazgató: „aki uralja a médiát, az uralja az országot”.

A rendszerváltás előtt történtek ilyenek szép számmal, nevezett politikus el is kvaterkázott erről még államtitkárként egy alkotmánybíróval a miniszterelnök egyik nemzetstratégiai portálján. Olyanokat mondtak, hogy „ha valaki úgy döntene, hogy utólag meg szeretné vizsgálni az egykori állampárt vagyonának sorsát, kemény falakba ütközne”. Aztán elhangzott az is, hogy „szintén érdekes, hogy az állampárt milyen alapon volt vagyontulajdonos vagy legalábbis vagyonkezelő?”

És miközben zajlik ez a fájóan ismerős pártállamosítás, közben szemtanúi vagyunk két másik ismerős folyamatnak is. Az egyik az internacionalista segítségnyújtás, amit a multinacionális nagyvállalatoknak adunk annak érdekében, hogy a dolgozó magyar népből megcsinálhassuk a mi munkaalapú társadalmunkat. A másik újra felbukkanó folyamat pedig az, hogy azok az állami szolgáltatások, amik a polgárok jólétét és kényelmét szolgálnák, egyre gyorsabb ütemben rohadnak le/alakulnak át/kótyavetyélődnek el/válnak fenntarthatatlanná. Megfelelő aláhúzandó, vagy bekarikázandó, valamint felhívjuk figyelmét, hogy több lehetséges válasz is adható.

Olvassa reggeli véleménycikkünket, valamint az elmúlt nap legfontosabb híreit és a következő órák várható eseményeit összefoglaló „képbehozónkat” kora reggel már a postafiókjába érkező hírlevelünkben! A kávé koffein a testnek, a Magyar Hang reggeli hírlevele koffein a szellemnek! Iratkozzon fel és kezdje velünk a napot!