Rezsi Szilárd konyhája

Rezsi Szilárd konyhája

Vasárnapi egytál Németh-módra: „Jókai babletykó füstölt oldalassal és lilahagymás tejföllel és egy pohár 2020-as Gere-Schubert Syrah-Merlot Cuvée.” (Fotó: Németh Szilárd Facebook-oldal)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nagyot megy a Facebookon a csepeli kormánypárti alpolgármester egy posztja: Ábel Attila arról ír, hogyan kérte őt meg a Fidesz alelnöke, hogy árulja el a Fideszt. Igen, Németh Szilárdról van szó, akinek a „szentélyében”, vagyis a koleszterinben gazdag konyhájában dőlnek el a nagy dolgok: a közösségi oldalra kikerülő ételek mellett a politikai ügyek is.

Jó néha ily kendőzetlenül belelátni a kormánypártban dúló belső harcokba. Ábel szerint a rezsiharcos úgy támogatta a Fidesz polgármesterjelöltjét az önkormányzati kampányban, hogy már szervezte a megbuktatását. „Tulajdonképpen vicces a történet: azért váltott le mindenhonnan, azért buktam meg a Fideszben, mert nem fordultam a Fidesz ellen” – írja a Fidesz embere, jól jelezve azt, hogy bizony nem könnyű kormánypárti katonának lenni, ha összevesznek a főnökök.

A demokrácia csak zavaró tényező ebben a harcban – évekig el lehet halasztani például a tagfelvétel a pártban, ha ezt a helyi tótumfaktum így látja jónak. Ha valaki túl népszerű, az sem jó, mert irigy lesz rá a másik.

„Szilárd folyamatosan gerjesztette a belháborút, mindenhol megjelent, ahol be tudott nekünk akasztani, ahol árthatott, hátráltathatott valamiben. A legaljasabb húzásait le sem írom, annyira méltatlanok voltak. Mégis, minden nehézség, akadály és aljasság ellenére, iszonyatos munkával, végül meg tudtuk nyerni a választást. Úgy nyertünk, hogy baloldaliak is tömegesen átszavaztak a fideszes polgármesterre. (...) Amit Csepelen 2019 őszén véghezvittünk, politikai értelemben felért egy kisebb csodával. Ha azt is hozzávesszük, hogy a Fidesz alelnöke közben ellenünk harcolt, akkor nagyobbfajta csodával (az igazi csodákat viszont hagyjuk meg a Jóistennek). Nekem a kampány egyik irányítójaként életem legnagyobb sikere volt ez a győzelem, ám lelkileg összetörtem a végére” – vallja be Ábel, jól jelezve, hogy a NER-es forradalom gyakran felfalja gyermekeit.

A legszebb azonban az a bonyolult megfogalmazás, amellyel – állítólag – Németh Szilárd meghatározza önmagát. „Polgármester, élő alkotmányozó és törvényhozó”, egyfajta modern hűbérúr minden és mindenki felett. És ezért kész harcba is menni – Csepel most, 2022 nyarán egy igazi belháborús zóna, ahol a Fidesz a Fidesznek farkasa.

Állítólag Szilárd az ígérte az ellenfeleinek, hogy „most két vállra fektetlek benneteket”, de könnyen lehet, hogy a bíró mindkét félnek bemond egy tust.

Olvassa reggeli véleménycikkünket, valamint az elmúlt nap legfontosabb híreit és a következő órák várható eseményeit összefoglaló „képbehozónkat” kora reggel már a postafiókjába érkező hírlevelünkben! A kávé koffein a testnek, a Magyar Hang reggeli hírlevele koffein a szellemnek! Iratkozzon fel és kezdje velünk a napot!