Rogán még mindig készül

Rogán még mindig készül

Orbán Viktor, Kósa Lajos, Kocsis Máté és Rogán Antal a parlament ülésén 2018. december 12-én (Fotó: Bankó Gábor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Közel ötszáz napja nem tudjuk, mire készül fel Rogán Antal. Meglehet persze, csak a feszültség végletekig való fokozására játszik Az ördög ügyvédje nevű Facebook-oldal, ami 2019. október 12-én belebegtette a… mit is? Hatalmas leleplezést, mi mást! Amióta csak a volt győri polgármesterről, Borkai Zsoltról valóban közzé tudott tenni néhány intim felvételt, az említett oldalról valamiért mindenki azt feltételezi, hogy mindenféle kényes anyagai vannak fideszes vezetőkről, ezeket pedig adott esetben ki is szivárogtathatja.

Kétségtelen, Borkai a szexbotrány miatt bukott. Eközben viszont a jóval fontosabb ügyekben nem sikerült semmit hitelt érdemlően bizonyítani. A hatóságok előtt legalábbis biztosan nem, ugyanis szerdán kiderült, hogy megszüntették az eljárást a győri Audi-telek értékesítése kapcsán. A nyomozók szerint nem történt bűncselekmény. Rákosfalvy Zoltán ügyvéd és Borkai Zsolt nevét tisztázták az ügyben, számunkra meg marad, hogy ha akarjuk, elhisszük ártatlanságukat. Mindenesetre itt lett volna a lehetőség Az ördög ügyvédje előtt, hogy egyértelmű bizonyítékokkal álljon elő. Hiszen nagyon magabiztosan hozta korábban többször is korrupcióval kapcsolatba a volt polgármester nevét.

Aztán hirtelen máris Rogán Antalnál tartottunk. Ő azóta is készül. Tavaly áprilisban kiderült, hogy mire is várunk: a szerencsés leleplezőre, akinek markát százmillió forint ütheti! A Facebook-oldal mögött álló személyek ugyanis azt közölték (egyes szám első személyben, miközben az oldalt feltételezhetően többen viszik): „Én eddig sem tétlenkedtem, összegyűjtöttem az elmúlt egy évben 100 millió forint készpénzt. Ezt az a személy kapja meg, aki segít egyértelmű bizonyítékokkal lebuktatni elsősorban Szijjártó Pétert, Rogán Antalt. De jöhet más fideszes nagykutya is. Orbánra vonatkozó adatoktól sem fogok megijedni.”

A pályázat kimeneteléről eddig sajnos nem értesülhettünk, de közben azért megkapta az új győri polgármester is a magáét. Két éve ugyanis Az ördög ügyvédje azt írta: „Ha még Dézsi alapítványáról is megírom a részleteket, nem hogy polgármester nem lesz, de műteni sem fog többet, mert azt a börtönben nem lehet.”

Azóta is várunk arra, hogy megírja ezeket a részleteket.

Most viszont már Varga Juditnál tartunk, akiről a rejtélyes oldal mögött állók mindenféle magánéleti állításokat tettek, illetve azt írták, Völner Pál ügyében az igazságügy-miniszternek is van felelőssége. Az oldal, amit korábban összefüggésbe hoztak a DK-s Czeglédy Csabával (ő tagadta ezeket az állításokat), továbbra is azt teszi, amit eddig: sejtet, lebegtet, homályos utalásokkal próbálja a nyilvánosság szereplőit zsarolni. Miközben nem egyértelmű, a magánéleti ügyekből mi és miért tartozna a nyilvánosságra. Persze, ilyenkor mindig elő lehet jönni a kormánypárti képmutatással, különböző törvények kapcsán hangoztatott erkölcsi megfontolásokkal. Ebben nyilván van is igazság. Ettől még a magánéleti zsarolások, kiszivárogtatások nem válnak feltétlenül jogossá, etikussá főleg nem.

De akkor lássuk a bizonyítékot a korrupcióban való esetleges érintettségre! Már ha van bizonyíték, és ha van érintettség. Van egy olyan gyanúm, hogy semmi olyasmi nem fog előkerülni ezúttal sem, ami miatt bármelyik említett szereplőnek jogos félnivalója lenne.