Szijjártó és a migránsok

Szijjártó és a migránsok

Szijjártó Péter (Fotó: Szijjártó Péter Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ott tartunk immár, hogy az erős és büszke Magyarország kormánya egy gaz multi cenzúrázott eszközén, a Facebookon kommunikál.

Nem, nem túlzok, hétfő délután háromnegyed háromkor például ezzel a tárggyal jött hivatalos levél az Igazságügyi Minisztérium sajtóosztályától: Varga Judit FB poszt ajánló. A levél maga így nézett ki: Tisztelt Szerkesztőség! Szíves figyelmükbe ajánljuk Varga Judit igazságügyi miniszter alábbi Facebook bejegyzését! (A bejegyzés egyébként arról szól, hogy Veszprém megyében átadtak egy 330 férőhelyes új börtönszárnyat.)

A közösségi oldal másik nagy mestere (természetesen csakis a „hahó fészbukosokkal” köszönő Orbán Viktor után) Szijjártó Péter külügyér, aki tegnap délután Brüsszelben az öt hónap után összeülő Külügyek Tanács-ülés után odasétált egy bekapcsolva felejtett kamera elé és a Facebookon közvetített élő adásban elkezdett hülyeségeket beszélni arról, hogy messze ültek egymástól és rájuk szóltak, ha összebújtak.

És persze elővette a régi lemezt, a migrációt, azt a témát, amiről egyszerűen nem tudnak lecsavarodni. Szerinte ugyanis a koronavírus-járvány újabb migrációs hullám kialakulásához vezet – mondja ezt szemrebbenés nélkül akkor, amikor megint éppen nagy erőkkel zárkózik be Európa, sorra zárják le a határokat vagy léptetnek életbe korlátozásokat, és egy másik kontinensre eljutni gyakorlatilag lehetetlen. És persze jól tudja azt is, mert épp eleget találkoznak és beszélgetnek a szerb miniszterelnökkel, hogy déli szomszédunknál, vagyis az egyedüli országban, ahonnan a dolgok jelenlegi állása szerint migránsok tudnak érkezni Magyarországra, hónapok óta táborba vannak zárva az idegenek. Sok helyütt katonák őrzik a menekültközpontokat, így az ott lakók ki sem léphetnek az utcára. Szót ejtett a másik nagy barátról is, Erdoganról, akinek állítólag az EU nem fizetett eleget és ez nem szép dolog – ő is bizonyára szeretne néhány szép új stadiont magának és cserébe nem engedi rá a menekülteket Európára.

Van egy jó hírem is a végére: a Facebook live-ot legalább megtanulták kezelni, a külügyminiszternek nem kellett tátognia, mint márciusban Orbánnak.