Üdvözlet Marbelláról

Üdvözlet Marbelláról

Orbán Viktor miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel (k) és férje, Tiborcz István (j) egyházi esküvője a Margit körúti ferences templomban 2013. szeptember 7-én (Fotó: MTI/Burger Barna)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Most, hogy kiderült, a miniszterelnök lánya búcsút intve szülőföldjének az itthon maradottakra bízza az édesapja által emlegetett magyar küldetés beteljesítését, ideje elgondolkodni a nemzetinek hívott új tőkésosztály nemzeti jellegén.

Lehet, hogy ezek lopnak, de azok is loptak, és lopnának ma is, s ezek legalább nem idegen, hanem magyar kézbe adják a vagyont – ebben a hitben ringatja magát sok kitartó Fidesz-szavazó, s ezzel próbál érvelni, ha a szektán kívüli világ szembesíteni próbálja az Orbán-kormány tevékenységével. Most például azzal, hogy a G7 írása szerint Mészáros Lőrinc érdekeltsége 338 milliárd forintért végezheti el a Kelenföld és Ferencváros pályaudvar közötti vasúti vágányok bővítését. A kilométerenkénti 60 milliárdos (!) tarifa talán a kormány(fő) bizarr nászajándéka...

Feltéve, de nem megengedve, hogy lopás és lopás között a nagyságrenden túl morális különbségtétel is tehető, a tények zúzzák szét a fent idézett okoskodás alapjait. A sajtószerűen működő magyar sajtó, jelesül a Válasz Online már feltárta, hogy az Orbán-kormány által privilegizált csoport tagjai miként szervezik magántőkealapokba a villámgyorsan felhízott vagyonukat. Az orbáni elit kötésig áll offshore-ban, a hozzájuk ömlő irdatlan mennyiségű pénz jelentős része így végső soron nem képez adóalapot, vagyis elveszti nemzeti jellegét.

A Tiborcz-Orbán család kiköltözése a spanyol tengerpartra, Marbellára – erről a Blikk számolt be – nem feltétlenül hozható összefüggésbe a közelgő választással. A vagyonkimentés régóta zajlik, sajtóhírek szerint a Fidesz-közeli elit számos figurája, így Habony Árpád és Tombor András, már jó ideje biztos egzisztenciát alapozott meg magának külföldön. Gyaníthatóan ők sem nettó befizetői a magyar államháztartásnak. Világpolgárok, akik számára a magyarok közössége kiaknázható erőforrás csupán.

A saját bevallása szerint lényegében vagyontalan miniszterelnök lánya a családjával a nyugati luxust választotta, eleven cáfolatául mindannak, amit Orbán Viktor a hanyatló Nyugatról, hazánk megtartó- és vonzerejéről, a magyar hivatásról előad itthoni közönségének. Néhány hete az állami rádióban döbbenetes dolgot mondott: igaz ugyan, hogy kevesebbet fizetünk be a brüsszeli kasszába, mint amennyi onnan érkezik, de ha ebből levonjuk, amit a nyugatiak kivisznek innen, a mérlegünk negatív. A miniszterelnök megint nem bontotta ki az igazság minden részletét: nem csupán Brüsszel kedvencei viszik haza innen a pénzt, hanem az ő neoliberális kormányának stratégiai partnerei, a gyarmati alázattal kiszolgált multik. Ennyit arról, hogyan marad magyar kézben a magyarok pénze.

Palira vett magyarok, szevasztok! – mintha ezt az üzenetet fújná a kacagó szél a tengeren keresztül a Kárpát-medence felé.