Védjen meg téged az Orbán Viktor!

Védjen meg téged az Orbán Viktor!

Orbán Viktor, miközben bejelenti a különadókat 2022. május 25-én

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megszívtuk. Nem kicsit, nagyon.

Mutatom: „Létrehoz egy rezsivédelmi és egy honvédelmi alapot a kormány, innen fizetjük majd a rezsicsökkentés a honvédség megerősítésének költségét. Kötelezzük a bankokat, a biztosítókat, a nagy kereskedelmi láncokat, az energetikai és kereskedő cégeket, a telekommunikációs vállalatokat és a légitársaságokat, hogy extraprofitjuk nagy részét ebbe a két alapba fizessék be” – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a szerdai kormányülés után.

Induljunk onnan, hogy mégis, mi az az extraprofit? Aminek a nagy részét be kell majd fizetni? És mi az a nagy rész? Na, de ne kukacoskodjunk, megteszi ezt helyettünk az „átkozott” piac: épp most, a Nagy Bejelentés szerda estjéén 394,5 forintba kerül egyetlen euró. Nem azt mondták, Feri! Már érted, Viktor.

Mindenesetre a ránk, ügyfelekre nem áthárítható banki különadó tapasztalatai alapján azt kell mondanom, hogy szopacs. A sima infláció se volt gyöngyusz, de így aztán végképp mélytorok lesz megvédett magyarnak lenni. Ám de szerencsére nem mi fizetjük meg a gazdasági világválság, a háború, meg a mittomén minek az árát. Nem fog begyűrűzni!

Kádár élt, Kádár él, Kádár élni fog.