Veszkődjön veled Kövér László!

Veszkődjön veled Kövér László!

Kövér László beszédet mond, miután titkos szavazással házelnöknek választották az Országgyűlés alakuló ülésén a Parlamentben 2022. május 2-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Volt egyszer egy guruló pedagógussztrájk. Emlékszem, milyen büszke voltam, hogy a gimnazista fiam milyen büszke, mert az ő sulijukból indult az egész, ami..., á, hagyjuk, semmi értelme már ennek sem.

Mindenesetre annyi haszna talán mégis volt az akciósorozatnak, hogy amikor az Inforádióban rákérdeztek Kövér Lászlónál a tanárok béremelésére, a Fidesz választmányi elnöke kipréselt magából valamiféle válaszféleséget. Úgymint:

„Nyilvánvalóan az egyik feladat, amit meg kell oldani, azaz rövid távon, hogy a pedagógusokat is, meg a rendvédelmiseket is újra elő kell venni...újra elő kell venni az ő jogos bérköveteléseiket, és a megfelelő, minimális mértékben emelni kell a pedagógusbéreket annak érdekében, hogy újra vonzó legyen a pálya. Vagy vonzóbb, mint ahogy most látszik, mert nagyon sok fiatal elmegy inkább mást csinálni, mint hogy iskolában próbáljon veszkődni a gyerekekkel.”

Ó, be szép! Rágcsáljuk, ízlelgessük a 150 ezer forintos kezdő fizetésű pedagógusoknak tett nagylelkű ajánlatot: „a megfelelő, minimális mértékben emelni kell a pedagógusbéreket”.

A megfelelő, minimális mértékben.

Minimális mértékben.

Minimális.

Ja, és veszkődni. Nem ám tanítani, oktatni, nevelni, hanem veszkődni.

Kövér László szerint amúgy olyan bérarányokat kellene kisakkozni, ahol a szakmunkások, az orvosok és a tanárok is tudják, milyen életpályára és egzisztenciára számíthatnak. Csakhogy ez véleménye szerint nem egy ciklus munkája, ugyanis – idézem: „Kéne hozzá egyfajta társadalmi egyeztetés, és kéne hozzá egyfajta közös nevező azokkal a politikai erőkkel is, akik éppen ellenzékben vannak, hogy lehetőség szerint ne borogassuk fel újra és újra, ciklusról ciklusra ezt az egészet. Akkor talán el lehetne érni, hogy csak azzal kelljen foglalkozni, hogy az inflációhoz hozzáigazítjuk a lemaradóban lévő állami fizetéseket”.

Nyammogjuk ezt is így, az örök kétharmadok végtelen magyarországi ciklusában: társadalmi egyeztetés, közös nevező, hogy ne borogassuk fel ciklusról-ciklusra. Mégis, ki, mi gátolta eddig a Fideszt, és ki gátolja a közvetkező etapokban? Jó, tudom, Gyurcsány. Meg Soros, de ő most épp kikopott a magyar közéletből.

Azért a tanárok is válaszoltak, miszerint: „Ha ügyesen spórolok, 175 évesen végre beköltözhetek a saját kis garázslakásomba.”

És akkor most nem polgári, demagóg üzemmód ON:

A legfrissebb bérrendezést követően Kövér László házelnökként 254 ezer forintos fizetésemelést kapott, ezzel bruttó 3,6 millió forintra nőtt a havi illetménye.

A megfelelő minimális mérték.

A többivel ne veszkődjünk.