Gémesi György: Tudatosan butítják a választókat

Gémesi György: Tudatosan butítják a választókat

Gémesi György a Kompország 2023. március 31-i adásának vendégeként. A műsorvezető: Szerető Szabolcs

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nagypolitikai tervei nincsenek, de a következő önkormányzati választáson elindul Gémesi György – erről is beszélt Gödöllő polgármestere Kompország című műsorunkban. A sebész, egykori vívó olimpikon településvezető hozzátette, az önkormányzatiság és a személye elleni támadások azért elgondolkodtaták. – Olyan emberek lövöldöznek a bozótból, akik életükben egy szalmaszálat nem tettek keresztbe. Olyanok liberálbolsevikoznak minket, akik annak idején kivonultak a Trianon-emlékülésről, és akiket amúgy valóban Soros György támogatott az induláskor – fogalmazott, szánalmasnak nevezve a támadásokat. Gémesi György magát konzervatív, nemzeti liberálisnak definiálta a beszélgetésben. 

Kifejtette, ellenzéki politika leginkább az önkormányzatiságból tud kibontakozni, ezt 2010 előtt a Fidesz is tapasztalta, többek között emiatt is rombolja most szét a helyi közösségeket a hatalom. A Fidesz a vele szemben álló politikai erőket kivéreztette, a párthoz kötődő polgármesterek pedig, tisztelet a kivételnek, meg sem mernek szólalni. A forráselvonást és a rezsiemelést Gödöllő is megszenvedte, korlátozniuk kellett egyes kulturális intézmények gázfogyasztását, végül 350 millió forintos többletköltséggel vészelték át a telet. 

Ami nem tetszik a hatalomnak, azt próbálja szétverni, így járt a Magyar Orvosi Kamara, így jártak iskolai közösségek, a helyhatóságok, a szavazókat pedig tudatosan butították az évek során. Az oktatásirányítás élére alkalmatlan emberek kerültek, a tankerületek ahelyett, hogy védenék, elküldik a legjobb tanárokat, csak mert élni mertek demokratikus jogaikkal – folytatta a polgármester, aki a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke is egyben. Gémesi György leszögezte: lelkileg, mentálisan és morálisan is újra kell építeni az országot.

A műsorvezető: Szerető Szabolcs, felelős szerkesztő: Farkas Melinda.