100 eurót kapnak a leginkább rászorulók Szlovákiában

100 eurót kapnak a leginkább rászorulók Szlovákiában

Fotó: Unsplash/Christian Dubovan

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A szlovák kormány úgy döntött szerdán, hogy egyszeri 100 eurós juttatással támogatja az infláció miatt nehéz helyzetbe került személyeket – írja az Új Szó.

Közel 219 ezer ember részesül 100 eurós támogatásban, amelyet már júniusban készhez kapnak. Erre a célra körülbelül 22 millió eurót különítettek el. „A kormány ezzel az intézkedéssel az emberek életszínvonalát negatívan érintő magas infláció hatásait enyhíti, hogy legalább részben csökkentse az energiaköltségekre, lakhatásra vagy élelmiszerre fordított kiadásait” – közölték.

Az egyszeri támogatásra számíthatnak az anyagi szükséghelyzetben lévő háztartások (közel 58 ezer személy), valamint a nevelőszülők is (7300 személy). A gondozók és a fogyatékkal élők személyi asszisztenseként tevékenykedők is megkapják az egyszeri támogatást. Az állam segítséget nyújt több mint 70 ezer 62 éven felüli személynek, akik nem jogosultak a nyugdíjra, s nincs más tevékenységből származó bevételük. Az utolsó kiválasztott csoportba azok tartoznak, akik hivatalosan nem kapnak juttatást a gondozásért, de fogyatékkal élő személyről vagy 80 évnél idősebb nyugdíjasról gondoskodnak.