Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

A polgármester elvágta az internetkábeleket, mert szerinte rontották a városképet

Szerző: | 2019. március 19., 18:00 | Külföld

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Úgy tűnik, néha a technikai forradalommal járó egyéb kellemetlenségek egyeseknél kiverik a biztosítékot. A maszol.ro beszámolója szerint Temesvár polgármestere nem éppen szokott módon próbálta meg feloldani a városvezetés és az internetes szolgáltatók közötti gordiuszi csomót. Nicolea Robu megunta, hiába szól amiatt, hogy a levegőben lógó kábelrengeteg rontja a városképet, és a nyolc érintett szolgáltató inkább a föld alatt vezesse el azokat. Mivel utóbbiak a fülük botját sem mozgatták, így a polgármester kissé drasztikus lépésre szánta el magát: kirendelte a városközpontba a közterület-fenntartókat, akik nekiláttak a huzalok elvágásának. Nicolae Robu személyesen is részt vett az akcióban: egy emelőkosárba is beült, hogy saját kezűleg metsszen el néhány kábelt.

HIRDETÉS - AIP

„A szolgáltatók a felelősek a történtekért, mert nem tisztelik az ügyfeleiket. Ha tisztelnék, nem jutottunk volna ide. Nem tudom, hány embert érint ez a lépés, sajnálom, ha nehéz helyzetbe kerültek önhibájukon kívül” – mondta Robu a Mediafaxnak.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

A polgármester elismerte, hogy az akció miatt a polgármesteri hivatal is internetkapcsolat nélkül maradhat, de azt mondta, hogy még ezt az áldozatot is vállalja a célért. Az egyik érintett szolgáltató a hírügynökségnek elmondta: valóban többször felszólította őket a városháza, hogy rejtsék a földbe a kábeleiket, de ez szerinte „nem történhet egyik napról a másikra”. Megjegyezte, a polgármesteri hivatalnak előbb uniós forrásokból ki kellett volna építenie a föld alatt futó hálózat helyét, ahogy Kolozsváron is történt.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: internet, Románia, szolgáltatók, Temesvár, városkép


Virtus

Virtus

A német külügyminiszter szerint érthetetlen, amit a magyar vezetés tesz Kína ügyében. Aztán hozzátette, hogy sajnos nagyon is érthető. Nincs itt valami ellentmondás? Hát, sajnos nincs.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

  • Tévút – Magyar Hang-ajánló
  • Magyar Hang - 2021. május 13., 16:29
  • Róna Péter esszéje az ország kínaiaknak való kiárusításáról. Interjú Salát Gergellyel és Beck Zoltánnal. Őrségi, miskolci és tihanyi riport. Keresse a születésnapi Magyar Hangot, az Átlátszó mellékletével!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Munkanélküliek támogatása külföldön

Pin It on Pinterest