Négy rendőrt ölt meg rendőrkollégájuk Párizsban

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rendőröket öltek meg Párizsban egy rendőrörsön csütörtök délután. A támadó maga is rendőr volt, hírügynökségi jelentések szerint késsel esett kollégáinak. Az eddigi információk szerint négy rendőr veszítette életét, három férfi és egy nő. A német der Spiegel azt írja, hogy a merénylőt lelőtték.

Hogy miként jutott be a támadó a Notre Dame-közeli épületbe, egyelőre nem tudni, a motivációiról is csak találgatásokat olvasni. Az első hírek szerint munkahelyi konfliktus állhat a háttérben, politikai vagy terrorista motivációkról nem tudni. Azt ugyanakkor közölték, hogy a férfi irodai dolgozó volt, húsz éve szolgált rendőrként. Első két áldozatán az egyik irodában ejtett halálos sebeket, harmadik áldozatára a lépcsőházban, a negyedikre pedig az udvaron támadt.

Délután három óra körül Emmanuel Macron francia elnök többek között a belügyminiszter kíséretében megjelent a helyszínen.