A szerb államfő kiáll Borkai mellett

A szerb államfő kiáll Borkai mellett

Aleksandar Vucic még védelmi miniszterként tárgyal 2012. december 7-én a Pentagonban tárcavezető partnerével, Leon Panettával (Fotó: Department of Defense)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Aligha kapott eddig magasabb szintről támogatást Borkai Zsolt a botránya kirobbanása óta, mint Aleksandar Vucic szerb államfőtől. A politikust a TV Prva műsorában kérdezték a múlt hét eseményeiről, ahol többek között a magyarországi önkormányzati választások is szóba kerültek.

A műsorvezető – aki szerint Vucicot sokan Orbán Viktorhoz hasonlítják – először arról kérdezte a szerb politikust, nem fél-e attól, hogy ahogy a Fidesz elvesztette Budapestet, ő is elveszíti Belgrádot (A szerb fővárost jelenleg Vucic pártja, a Szerb Haladó Párt vezeti). A szerb államfő a válaszában elmondta: valójában most a Fidesz Szegedet és Miskolcot veszítette el, Budapestet nem vesztette teljesen el, Orbánt csak három budai kerület elvesztése amiatt aggódik.

Emellett kijelentette: Orbán Viktor sokkal nagyobb és komolyabb vezető nála, aki 5,5 százalékos gazdasági növekedést biztosított az országának, ami a legmagasabb egész Európában. Szerinte Magyarország így messze erősebb, mint valaha volt, Orbán népszerűsége pedig a legmagasabb Magyarországon.

Aláírásgyűjtés indult Borkai Zsolt elmozdítására | Magyar Hang

„Nevetségessé teszik az ország és a világ előtt azokat az értékeket, amikért hosszú évek óta küzdünk, dolgozunk, és amikre büszkék vagyunk" – áll abban a petícióban, amelynek célja Borkai Zsolt elmozdítása Győr éléről.

A pozitív jelzőkből azonban Borkai Zsoltnak is jutott. A győri polgármester Vucic szerint „nagyon rátermett” ember és bár korábban 68 százalékos (valójában 61 százalékos – a szerk.) támogatottsággal lett polgármester, most is 53 százalékot kapott (valójában 44 százalékot – a szerk). Mindezek után a szerb államfő kijelentette: büszke a szerbek és a magyarok barátságára, ahogy az Orbán Viktorral való barátságára is.