A törökök visszaküldik Európába az ISIS elfogott külföldi dzsihadistáit

A törökök visszaküldik Európába az ISIS elfogott külföldi dzsihadistáit

Török zászló, háttérben az isztambuli Boszporusz híddal. A török hatóságok nagyon beleálltak az eltűnt szaúdi újságíró ügyébe. (Forrás: KLMircea / Flickr / Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Törökország hétfőn megkezdi az Iszlám Állam elfogott külföldi harcosainak hazatelepítését, jelentette be Süleyman Soylu török belügyminiszter – írja az MTI. A távirati iroda közölte, Törökország az utóbbi időben többször hevesen bírálta az európai országokat, mert nem hajlandók visszafogadni az Iszlám Állam soraiban Irakban és Szíriában harcolt állampolgáraikat.

Orbán Viktor: Erdogan állítja meg az Európába tartó migrációt | Magyar Hang

„Köszönetet szeretnék mondani a budapestieknek, minden ilyen diplomáciai nagyüzem kényelmetlenségeket okoz" - mondta Orbán Viktor Recep Tayyip Erdogan török elnök látogatása után a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában. A miniszterelnök szerint ez főleg akkor történik meg, ha vitatott személyiség is érkezik és tüntetések is vannak, mivel azok akkora felfordulást okoznak, mint a vendégek biztosítása.

Soylu hétfőn azt mondta: a hontalanná vált dzsihadistákat is visszaküldik származási országukba. A terrorszervezet mintegy 1200 külföldi szélsőségesét tartják fogva Törökországban.

November 7-én a koszovói ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki a gyanú szerint korábban Szíriában harcolt az Iszlám Állam soraiban. A férfi egyike annak a 110 koszovóinak, akit áprilisban szállítottak haza az Egyesült Államok segítségével.