Lövöldözés Moszkva belvárosában: többen meghalhattak

Lövöldözés Moszkva belvárosában: többen meghalhattak

Moszkva belvárosa a december 19-i lövöldés után Forrás: youtube.com

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lövöldözés történt Moszkva belvárosában csütörtök kora este. A lövöldözés a Russia Today információi szerint az orosz titkosszolgálat, az FSZB épületének közelében történt. Az Izvesztyija című lap három halottról tud.

Az orosz hírportálokon megjelent értesülések szerint a Vorovszkij téren történt incidensnek sebesültjei vannak. Több sajtóforrás tudni véli, hogy a támadó egy Kalasnyikov gépkarabélyból nyitott tüzet. Az RBK gazdasági napilap honlapján közölt amatőr videón több lövés hallatszik.

Az FSZB időközben azt közölte, hogy ártalmatlanná tették a biztonsági erők a fegyveres támadót. Eszerint a támadó tüzet nyitott a Bolsaja Lubjanka (utca) 12-es házánál. Sérültek is vannak sérültek. A támadü személyazonosságának megállapítása folyik – áll a közleményben. Az Izveszytija című napilap korábban úgy értesült, hogy a lövöldözésben hárman életüket vesztették. Ezt az információt azonban hivatalosan nem erősítették meg.

Az FSZB közleményének megjelenését követően több sajtóforrás is újabb lövések dördüléséről számolt be. Az Interfax hírügynökség szerint a Lubjanka teret lezárták a biztonsági erők, az ott lévő embereket evakuálták.

Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön Moszkvában kijelentette, hogy Oroszországban idén 54 terrorista irányultságú bűncselekményt, köztük 33 terrortámadást sikerült megakadályozni. Putyin a biztonsági szervek alkalmazottainak napján megtartott ünnepségen mondott beszédet. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője közölte, hogy az elnököt tájékoztatták a csütörtök esti incidensről – írja az MTI.