Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Pokolgépes merénylet pusztított Szomáliában, rengeteg a halott

Szerző: | 2019. december 28., 14:57 | Külföld

A robbanás közelében egy egyetemistákkal teli autóbusz is volt. Az áldozatok között sok a diák.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pokolgépes merényletben legkevesebb kilencvenen meghaltak és több tucatnyian megsebesültek szombaton a szomáliai főváros egyik forgalmas ellenőrző pontjánál – közölte egy Szomáliában jelen lévő nemzetközi szervezet, amely kérte neve elhallgatását.

HIRDETÉS - AIP

A halálos áldozatok között a Benadir Egyetem sok diákja és két török állampolgár is van –nyilatkozta a szomáliai külügyminiszter az MTI híre szerint. Az egyetemisták egy autóbuszban tartózkodtak, amely a robbanás középpontjába került. Egy helyi parlamenti képviselő úgy tudja, hogy a halottak között 17 rendőr van.

Három szemtanú arról számolt be a Reuters hírügynökségnek, hogy a török áldozatok egy török mérnökcsoport tagjai voltak, amely egy útépítő terven dolgozott az országban. A török nagykövetség megerősítette két török állampolgár halálát. A DPA a rendőrségre hivatkozva három, a TASZSZ négy török állampolgár haláláról tud.

Törökország – Katarral együtt – jelentős segítséget nyújt az országnak 2011 óta. Ankara 2017-ben katonai bázist nyitott Szomáliában, és ezen helyi katonákat képeznek ki.

A rendőrség közlése szerint teherautóba rejtett pokolgépet robbantottak fel a merénylők. Eddig egyetlen szervezet sem jelentkezett elkövetőként, de a Szomália jó részét az ellenőrzése alatt tartó al-Shabaab iszlamista milícia rendszeresen követ el hasonló támadásokat. A szervezet deklaráltan az al-Kaida terrorhálózathoz tartozik. Ilyen sok halálos áldozatot követelő merénylet azonban ritkán fordult elő Szomáliában, noha a háborús konfliktus 1991 óta tart az „Afrika szarván” elterülő országban.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: al-kaida, al-Shabaab, Benadir Egyetem, iszlamisták, Katar, Szomália, terrorizmus, Törökország


Kálmán, a hazafi

Kálmán, a hazafi

Megafon meg Pesti meg Hír Tv meg a Kopasz – meg a többi; a Bogyó és Babócát sem tudom Gyurcsány-show nélkül megnézni, és most itt egy újabb csatorna a hanyatló Nyugat egyik videómegosztó platformján.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

„Izraeli hírszerző lett a lányom” – a palesztin-izraeli fegyveres konfliktus az Árnyék podcastban

Pin It on Pinterest