Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Késeléses támadás Londonban

Szerző: | 2020. február 02., 17:15 | Külföld

Rendőrök a London déli részén fekvő Streatham városrészben elkövetett késes támadás helyszínén 2020. február 2-án. A támadó több embert megsebesített, a kiérkező rendőrök agyonlőtték. MTI/AP/PA/Kirsty O'Connor

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Késeléses támadásban többen megsérültek vasárnap délután London déli részén – adta hírül több hírportál, köztük a CNN. A beszámolók szerint a támadót a rendőrök agyonlőtték, a Scotland Yard “terrorizmushoz kötődőnek” minősítette az incidenst.

HIRDETÉS - AIP

A portál a rendőrség tájékoztatása alapján azt írta, brit főváros Streatham nevű negyedében történt az eset. Arról egyelőre nem közöltek információt, hány sérült, esetleg halálos áldozat van. A mentőszolgálat pedig azt közölte, hogy nagy erőkkel vonultak a Streatham High Road-ra, ami egyébként egy forgalmas bevásárlóutca. Az esemény tanúi a közösségi médiafelületeken egybehangzóan arról számoltak be, hogy három lövést hallottak.

Amichai Stein on Twitter

BREAKING: London’s Metropolitan Police say they are currently dealing with a stabbing incident in #Streatham; At least 3 injured

A Sky News meg nem erősített információi szerint három ember késelt meg a támadó, aki fekete mellényt viselt. Ez lehet robbanószerrel teli öngyilkosmellény is.

A brit Press Association hírügynökségnek egy 19 éves szemtanú azt mondta: a machetés elkövetőt feltételezhetően egy civil ruhás rendőr üldözte, majd lőtte le a Streatham High Road egyik cipőboltja közelében. A szemtanú ezután a közeli könyvtárba menekült, sokan pedig a környék üzleteiben kerestek menedéket.

Legutóbb két hónappal ezelőtt volt hasonló támadás a brit fővárosban. Akkor a London Bridge volt a helyszín. A támadót, aki két embert megölt és hármat megsebesített megsebesített, rendőrök lőtték le.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: késelés, London, Scotland Yard


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest