Már a betegek is megjelentek a tíz nap alatt felépített kínai kórházban

Már a betegek is megjelentek a tíz nap alatt felépített kínai kórházban

Légi felvétel az előregyártott elemekből épülő kórházról a Hupej tartománybeli Vuhanban 2020. február 2-án (Fotó: MTI/EPA/COSTFOTO/YFC)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hétfő reggel már fogadta az első betegeket az az első hírek szerint ezer ágyas, végül 1400 beteg fogadására alkalmas kórház a kínai Vuhanban, amelyet tíz nap alatt építettek fel a kínai hadsereg katonái a koronavírus-fertőzések gócpontjában.

A folyamatot gyorsította, hogy előregyártott elemeket használtak, egy olyan üdülőkomplexum mellett, amelyet eredetileg helyi munkások pihenésére építettek. Az állami televízió híre szerint már be is feküdtek az első betegek a vadonatúj intézménybe, de arról nem tudni, hogy kik ők és milyen állapotban vannak.

Koronavírus: már 361 halott van Kínában | Magyar Hang

A hadsereg nem csak az építkezésben segédkezett, küldött 1400 orvost ás ápolót is az új kórházba. Az orvosok egy videós rendszeren keresztül konzultálni tudnak a pekingi katonai kórházban dolgozó kollégáikkal is. A kórháznak speciális levegőztető rendszere van, minden szobát izolálni lehet és harminc teremnyi intenzív osztállyal rendelkezik. A kiadott képek szerint nem csak egyszerű tábori kórházról van szó, hanem modern képalkotó berendezéseket is telepítettek.

Az előregyártott elemekből felépített kórház egyik CT-berendezése a Hupej tartománybeli Vuhanban 2020. február 2-án (Fotó: MTI/EPA/FEATURECHINA/Shepherd Zhou)

Hétfő reggeli kínai jelentések szerint a koronavírus halálos áldozatainak száma 361, a fertőzöttek száma meghaladta a tizenhét ezret.