Koronavírus: Kínában 636-ra nőtt az áldozatok száma

Koronavírus: Kínában 636-ra nőtt az áldozatok száma

Koronavírus – védőruházatot viselő egészségügyi dolgozó sétál az ágyban fekvő koronavírussal fertőzött betegek között, akik nemrégiben érkeztek a Vuhanban nemrégen felépített ideiglenes kórházba február 5-én (Fotó: MTI/AP/Chinatopix)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tovább emelkedett a koronavírus áldozatainak száma, Kínában már 636-an haltak be a járványba. Ebből 478 eset történt a vírus gócpontjának számító Vuhanban.

A városban közben csütörtökön elkészült a második olyan kórház, amelyet rohamtempóban építettek fel előregyártott elemekből, az újabb létesítmény 1600 páciens befogadására alkalmas. Az első ugyanilyen, 1000 beteg számára kialakított kórház hétfőn kezdte meg működését. Helyi jelentések szerint az ország többi részeiről immár 10 596 egészségügyi dolgozót küldtek a tartományba, ugyanakkor további 2250 főre lenne szükség különösképpen a tüdőgondozás, az intenzív ellátás, valamint a fertőző betegségek kezelésének szakterületeiről.

A Hszinhua kínai állami hírügynökség tudósítása szerint Hszi Csin-ping kínai elnök helyi idő szerint péntek reggel telefonon egyeztetett Donald Trump amerikai elnökkel a helyzetről. Hszi arról tájékoztatta amerikai kollégáját, hogy Kína járvány elleni intézkedései fokozatosan pozitív eredményeket hoznak, és hangsúlyozta, hogy országa egészen biztosan képes a járvány legyűrésére.