HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kifinomult amerikai technológia ellopásával vádolják a Huaweit

Szerző: | 2020. február 13., 22:36 | Külföld

A kínai Huawei telekommunikációs óriás kanadai központja

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az Egyesült Államokban csütörtökön újabb vádat emeltek a kínai telekommunikációs óriáscég, a Huawei és két amerikai leányvállalata, továbbá a vállalat kanadai házi őrizetben lévő pénzügyi igazgatója, Meng Van-csou ellen, ezúttal ipari-műszaki titkok eltulajdonítását célzó zsarolás gyanúja miatt – írta az MTI.

A vádirat, amelyet a brooklyni szövetségi bíróság ügyésze, Richard Donoghue írt alá, kiemeli, hogy a Huawei több mint egy évtized óta az amerikai szellemi tulajdon ellopásán dolgozik, s 2013-ban a vállalati politikájában arra bátorította az alkalmazottait, hogy „lopjanak el a vetélytársaktól származó bizalmas információkat”.

A dokumentum szerint hat amerikai vállalattól tulajdonítottak el műszaki-technológiai titkokat. Az új vádirat hozzáadódik a telekommunikációs eszközöket gyártó vállalat ellen 2019 januárjában emelt vádakhoz. Akkor az Egyesült Államok a Huawei egyik amerikai üzleti partnere kereskedelmi titkainak ellopása és az Irán és Észak-Korea elleni szankciók kijátszása miatt emelt vádat.

Szijjártó: A Huawei közreműködésével épül ki Magyarországon az 5G hálózat | Magyar Hang

„A Huawei erőfeszítései a kereskedelmi titkok és más, kifinomult amerikai technológia ellopására sikerrel jártak” – állapította meg csütörtöki közleményében az amerikai igazságügyi minisztérium, hozzátéve, hogy így a kínai vállalat jelentősen csökkenthette a saját költségeit is.

A csütörtökön nyilvánosságra hozott újabb vádirat szerint a Huawei – kódolt megnevezéseket alkalmazva – különböző termékeket szállított Iránba és Észak-Koreába. Iránt A2, Észak-Koreát A9 néven jelölte meg. Az amerikai ügyészek szerint a kínai vállalat segített Iránnak olyan megfigyelő berendezések felállításában is, amelyek a teheráni megmozdulások idején megfigyelték és beazonosították a tüntetőket.

Címkék: Amerika, Huawei, ipari kémkedés, telekommunikáció, vád


HIRDETÉS
Egymásnak ment a DK és a Koronavírus Sajtóközpont

Egymásnak ment a DK és a Koronavírus Sajtóközpont

Kálmán Olga egy sajtótájékoztatón arról beszélt, orvosi egyetem egyik szervezeti egységének vezetője arra kéri a kollégáit, hogy többször is használják az egyszer használatos FFP2 maszkokat. A Koronavírus Sajtóközpont szerint nem igaz, hogy nincs elég maszk. „FFP2-FFP3 maszkból több, mint 25 millió darab van a raktárakban” – írták.

Novemberben folytatódik a Quaestor-ügy tárgyalása

Novemberben folytatódik a Quaestor-ügy tárgyalása

Eddig több mint 200 tárgyalási napot tartottak az ügy miatt. Közben az egyik vádlott védője meghatalmazásának megszűnéséről tájékoztatta a bíróságot, ezért a törvényszék haladéktalanul új védő kirendeléséről rendelkezett.

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

Pin It on Pinterest