Nincs jele koronavírusnak, újra járnak az olasz-osztrák vonatok

Nincs jele koronavírusnak, újra járnak az olasz-osztrák vonatok

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A gyanú alaptalan volt, nem találtak koronavírust a Velencéből Münchenbe tartó vonaton. Karl Nehammer osztrák belügyminiszter nyugtatott meg mindenkit a HVG.hu szemléje alapján, hogy nincs gond, a két érintett nő nem koronavírussal fertőződött meg, a többiek pedig jól vannak.

Az osztrák-olasz határnál órákig kellett állnia a vasúti közlekedésnek, miután felmerült a gyanúja, hogy fertőzöttek ülnek rajta. Nemcsak ennek a járatnak kellett vesztegelnie, egy vonatot sem engedtek be Olaszországból Ausztriába.

Koronavírus: rendkívüli intézkedések Olaszországban | Magyar Hang

Az Eurocity 86-os járathoz tartozó vonatot még vasárnap este, a határ olasz oldalán állították meg. Nagyjából háromszázan utaztak rajta, a többiek szabadon mozoghattak az olasz területen. Karintia vezetése azt tanácsolta, hogy lakosai egyelőre ne utazzanak a két észak-olasz tartományba, Venetóba és Lombardiába. Az olasz hatóságok ezeken a helyeken a járvány terjedése miatt vezettek be korlátozó intézkedéseket. Vasárnaptól kéthetes vesztegzár lépett életbe egyes utakon, továbbá leállították a közlekedést, és kaszárnyákat is előkészítettek az olaszok. A vesztegzárat rendkívüli törvényerejű intézkedéssel rendelték el. Az olasz fegyveres erők már lezárták a kijelölt térségbe vezető utakat.

Az olasz halálos áldozatok száma hétfőn négyre nőtt, miután egy koronavírusos beteg, aki egyébként rákkal küzdött, életét vesztette. Lombardia tartományon belül a fertőzöttek száma már megközelíti a százötven főt, országosan pedig már száznyolcvannyolc esetről tudni. Lodinál ötvenezren vannak karanténban, szinte teljesen megállt az élet a településen.

Lombardia egész területén egy hétig zárva tartanak az oktatási intézmények, de a múzeumok, színházak, mozik sem üzemelnek. Veneto tartományban is bezárták az iskolákat, míg Piemontéban és Friuli-Venezia Giuliában egyelőre csak az egyetemeket. Milánóból posztoltak képeket a Twitterre, ezeken látszik, hogy egyes áruházakat szinte teljesen kiürítettek az emberek.