Pár hét múlva lehet koronavírus-oltás – ígérik izraeli kutatók

Pár hét múlva lehet koronavírus-oltás – ígérik izraeli kutatók

Képünk illusztráció. A Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpont virológiai kutatócsoportjának munkatársa nukleinsav kivonást végez a központ laboratóriumában (Fotó: MTI / Sóki Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miközben már a hatodik izraeli állampolgár bizonyult pozitívnak koronavírusra, izraeli kutatók bejelentették: néhány héten belül eljuthatnak a koronavírus-vakcina kifejlesztéséig – jelentette a Jerusalem Post angol nyelvű izraeli lap közölte.

Mint írják: miután a vakcinát kifejlesztették, legalább 90 napba telik majd az engedélyeztetése, amelynek során hátra vannak még a klinikai kísérletek, és valószínűleg még több időbe kerül, ameddig piacra vihetik az oltóanyagot.

A technológiai és tudományos ügyekért felelős izraeli miniszter, Ofir Akunisz elmondása szerint pár héten belül készen lehet a vakcina. A miniszter gratulált a MIGAL galileai kutatóintézetnek az áttöréshez, és további gyors előrehaladásban bízik, ami majd megoldást jelenthet a koronavírus globális fenyegetésére.

Péntek este közben bejelentették a hatodik igazolt izraeli koronavírus megbetegedést is, ezt szintén a Jerusalem Post írta meg. A férfi Észak-Izraelben él, és február 22-én tért vissza Olaszországból. A haifai Rambam Kórházban helyezték karanténba.

Ahogy arról korábban lapunk is beszámolt, pénteken – miközben a BBC szerint a hivatalosan elismertnél hatszor annyian halhattak már meg Iránban a fertőzésbe – az iráni egészségügyi minisztériumra hivatkozva a helyi állami média is arról írt, hogy ottani kutatók is a vakcinán dolgoznak; a bejelentés ott 2-6 hónapos használhatósági intervallumról beszélt.

Közben a hivatalos tájékoztatások szerint Franciaországban, a koronavírus európai gócpontjának számító Olaszországban és Németországban is nőtt a megbetegedések száma.

Franciaország teljes területét érinti a koronavírus-járvány | Magyar Hang

Németországban és a koronavírus európai gócpontjának számító Olaszországban is emelkedett az új fertőzöttek száma.