Szárazjeget öntöttek a medencébe egy buliban, három halott

Szárazjeget öntöttek a medencébe egy buliban, három halott

A szárazjég gázzá fejlődik melegítés hatására anélkül, hogy közben folyékony állapotot venne fel (Fotó: Wikipedia.org)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Három ember meghalt pénteken az orosz fővárosban, miután a medencébe szárazjeget zúdítottak. Halálukat fulladás okozta - írja a BBC.

Az áldozatok egy Instagram-celeb, Jekatyerina Didenko 29. születésnapját ünnepelték a város déli részén, egy medencés partin.

A buli vendégei az est egy pontján arra kezdtek panaszkodni, hogy a szauna után túl melegnek tűnik a medence vize, ezért 25 kg szárazjeget rendeltek. Néhány vendég, akik a szauna után azonnal a hideg vízbe akarták vetni magukat, előbb fulladozni kezdtek a kémiai reakció miatt felszabaduló gáztól, majd elvesztették az eszméletüket.

29! Один из немногих раз в жизни, когда праздную свой день рождения! Спасибо всем, кто уже поздравил😘 Каждому ответить не могу- но просто знайте, мне очень приятно))) А кто ещё нет, жду поздравления в виде 💖💖💖

Az első hírek szerint a halottak között van az influenszer férje is, és az áldozatok mindhárman harminc év alattiak voltak.

A szárazjég a szén-dioxid szilárd formája, így nagy mennyiségben, nem megfelelően szellőző helyen mérgező lehet.

Didenkónak több mint egymillió követője van, a buli előtt arról posztolt, hogy a mostani egy azon ritka alkalmak közül, amikor megünnepli a születésnapját – jegyezte meg a történtekről a BBC alapján a 444.hu.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.