Már 52 olasz halott van, Ferenc pápa nem koronavírusos

Már 52 olasz halott van, Ferenc pápa nem koronavírusos

Ferenc pápa az egyik heti audienciáján a hívők között a vatikáni Szent Péter téren (Fotó: Mario Roberto Durán Ortiz)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hasonló tüneteket produkált Ferenc pápa, mint a koronavírusos betegek, ezért elvégezték rajta is a tesztet – írta a Reuters. A múlt heti aggodalmak azonban nem igazolódtak be, a katolikus egyházfő valójában csak megfázott, emiatt volt beteg.

Ferenc viszont, pápasága során először, a nátha miatt nem vesz részt a vasárnap este kezdődő, húsvét előtti lelki gyakorlaton. Ezt a Rómához közel lévő Ariccia városában tartják, és egy hétig tart. Ferenc hamvazószerdán még megtartotta az általános audienciát, és személyesen vezette a római Aventinus-dombon a hagyományos körmenetet. A lateráni Szent János-bazilikában tartott szertartáson viszont már nem vett részt.

Magyarországon is jártak a koronavírussal fertőzött diáklányok | Magyar Hang

Olaszországban viszont hétfő estig már ötvenketten haltak meg a járvány következtében. Jelenleg több mint kétezer igazolt fertőzött van, a számuk egy nap alatt 285-cal ugrott meg. Továbbá huszonnégy óra leforgása alatt tizennyolc beteg vesztette életét. Eközben 149-en gyógyultak meg, tette tette közzé az olasz egészségügyi minisztérium.

A legtöbben, 1254-en Lombardiában fertőzödtek meg, míg Emilia-Romagnában 335-en, Venetóban pedig 273-an. Százhatvanhatan kerültek intenzív osztályra, egyéb kórházi kezelésre pedig 742-en szorultak.

Trump: Talán lesz gyógymód a koronavírus ellen | Magyar Hang

Kína után Dél-Korea a másik legfertőzöttebb ország, kedden reggelre már ötezren betegedtek meg, közülük pedig 28-an haláloztak el. Csung Szjekjun miniszterelnök bejelentette: háborút folytatnak a vírus ellen.

A koronavírus miatt a Twitter azt kérte a dolgozóitól, inkább végezzék a munkájukat a következő időszakban otthonról – számolt be róla a BBC. Mindez egyébként Hong Kongban, Japánban és Dél-Koreában kötelező a cég munkatársainak. Világszerte körülbelül ötezer alkalmazottjuk van, őket bátorítják, hogy inkább maradjanak otthon. Lemondták továbbá a közeljövőre tervezett, nem létfontosságú üzleti utakat és egyéb eseményeket, továbbá kivonták magukat az Austin-i South by Southwest Fesztiválról.