Meghaladta az ötezret a koronavírus áldozatainak száma

Meghaladta az ötezret a koronavírus áldozatainak száma

Ágyakat állítanak be munkások az új koronavírussal fertőzöttek ellátására tábori kórházzá alakított rendezvényközpontban, a közép-kínai Hupej tartománybeli Vuhanban 2020. február 4-én (Fotó: MTI/AP/Chinatopix)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Péntek dél körül haladta meg a koronavírus globális áldozatainak száma az ötezret – legalábbis ez derül ki egy statisztikai összesítő oldal, a World of Meters számlálójából. Amikor ezt a cikket írjuk, 5111-on áll a számláló, és világszerte 138 937 fertőzést regisztráltak. Jó hír, hogy a betegek több mint fele, 70 725 személy gyógyultnak lett nyilvánítva. Viszont rossz hír, hogy 5786 ember kritikus állapotban van.

A legtöbb áldozat továbbra is Kínában van (3177), de az kicsit megnyugtató, hogy ott tegnap óta csak nyolc fővel nőtt az áldozatok száma. Olaszországból 1016 halálesetet jelentettek, Iránból pedig 514-et, de ez utóbbi számot fenntartásokkal fogadja a világ, a szakértők jóval több áldozatot valószínűsítenek.