Kanada senkit sem hagy az út szélén

Kanada senkit sem hagy az út szélén

Justin Trudeau, Kanada miniszterelnöke. Forrás: Justin Trudeau Facebook-oldala.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyetlen kanadainak sem kell aggódnia, miből fizeti ki az albérletét a koronavírus-járvány alatt – jelentette ki tegnap az ország miniszterelnöke, aki éppen házi karanténban van, miután a felesége megfertőződött a vírussal.

Justin Trudeau ottawai otthonában arról beszélt, a kormány egy jelentős pénzügyi stimulációs csomagon dolgozik, hogy egyetlen állampolgárnak se kelljen azon aggódnia, lesz-e mit ennie, miből fizeti ki az albérletét, hogy oldja meg a gyerekei felügyeletét és hogyan fizeti vissza a kölcsöneit a járvány idején. Nem engedjük, hogy a kanadaiak nagy pénzügyi veszteségeket szenvedjenek a jelenlegi COVID-19 kitörés miatt, fejtette ki. „Anyagilag is segíteni fogunk a családoknak – ígérte meg -, mert abban az irigylésre méltó helyzetben vagyunk, hogy van elegendő pénzügyi tartalékunk a támogatásokhoz.” 

Bill Morneau pénzügyminiszter azt már bejelentette, hogy 10 milliárd kanadai dolláros (2 200 milliárd forint – a szerk.) új hitel adnak a helyi vállalatoknak a járvány okozta károk enyhítésére, és a helyi Nemzeti Bank ebben a hónapban már másodszor csökkentette a kamatlábakat a válság miatt.