HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hazamenekül a vuhani focicsapat Spanyolországból, mert Kína biztonságosabb, mint Európa

Szerző: | 2020. március 15., 12:06 | Külföld

Képünk illusztráció. Védőruhás orvosok vizsgálják az egyik beteget egy vuhani kórház intenzív osztályán (Fotó: MTI/EPA/Featurechina)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másfél hónapja érkezett spanyolországi edzőtáborába a Vuhan Zall FC csapata, de visszatérni a koronavírus-járvány miatt már nem tudtak. Mivel a fertőzés pont Vuhanból indult, és a járvány gócpontjának számító városban folyamatosan romlott a helyzet, a klub vezetői úgy határoztak, hogy Európában maradnak, és csak március végén utaznak haza. Szombaton azonban változott a terv, miután Spanyolországban drasztikusan megugrott a fertőzések száma, a vuhani focisták elhatározták, hazatérnek, mivel Kína immár biztonságosabb hely, mint Európa – írta a La Vanguardia.

– A helyzet már sokkal jobb Kínában – fogalmazott a lapnak José González, a csapat spanyol edzője. – A kínai bajnokság valószínűleg már május elején újraindul – tette hozzá. A csapat először a Hongkonggal határos metropoliszba, Sencsenbe utazik, ahol a játékosok és a stáb is karanténba kerül, de amint ez letelik, megkezdhetik az edzéseket.

A Vuhanból indult koronavírus-járvány Kínában február elején vált kritikussá, akkor egy nap közel 4 ezer új beteget diagnosztizáltak. Március közepéig összesen közel 81 ezren fertőződtek meg, az új megbetegedések száma azonban jelentősen visszaesett. 3199-en hunytak el a fertőzés következtében, és közel 67 ezer ember gyógyult fel eddig.


HIRDETÉS

Spanyolországban egy nap alatt 1500-zal lett több regisztrált beteg, számuk szombaton meghaladta a 6200-at. A betegségbe 193-an haltak bele, és 517-en gyógyultak meg eddig. A fertőzések felét a madridi autonóm közösségből jelentették.

Címkék: foci, Kína, koronavírus, Spanyolország, Vuhan


HIRDETÉS
Távozik az Index főszerkesztője

Távozik az Index főszerkesztője

Az Indamedia visszavásárolja a Magyar Fejlődésért Alapítványtól a hírportál részvényeit, így a jövőben az újság az Indamedia-csoport tagjaként folytatja működését.

Vádat emeltek egy borsodi vadászbaleset ügyében

Vádat emeltek egy borsodi vadászbaleset ügyében

A vádirat szerint a vadász több ponton is megszegte a vadászatra vonatkozó szabályokat, így többek között azt, amely szerint csak akkor szabad lövést leadni, ha a vadász a vadat kétséget kizáróan felismerte és a lövéssel mások életét, testi épségét nem veszélyezteti.

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Már 70 éve mesél a Móra Kiadó
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Pin It on Pinterest