A Trónok harca legkeményebb sztárja is megfertőződött a koronavírussal

A Trónok harca legkeményebb sztárja is megfertőződött a koronavírussal

Kristofer Hivju a Trónok harcában

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kristofer Hivju norvég színész hétfőn az Instagramon jelentette be, hogy ő is megfertőződött az új koronavírussal. – Sajnálattal kell közölnöm, hogy pozitív lett a tesztem. A családommal együtt karanténba vonulunk, ameddig átvészeljük a betegséget – írta Hivju.

A tekintélyes szakálláról ismert színész számos nemzetközi produkcióban játszott, így A dolog című John Carpenter-féle kult-horror folytatásában, és Night M. Shyamalan A Föld után című filmjében. De szerepelt Ruben Östlund hatalmas sikert aratott Lavina című alkotásában is. A nagyközönség számára azonban alighanem a Trónok harcából ismert. Hivju alakította Óriásvész Tormundot, az északi szabad nép kőkemény harcosát, aki nevéhez méltón semmitől sem riad vissza.

– Vannak veszélyeztetett emberek, akiket egy pozitív eredmény lesújtana, ezért mindenkit arra kérek, legyen elővigyázatos, mosson kezet, tartson 1,5 méter távolságot, és ha kell, vonuljon karanténba – írta a színész üzenetében. – Együtt legyőzhetjük ezt a vírust. Vigyázzunk egymásra, tartsuk a távolságot és maradjunk egészségesek – tette hozzá a színész, akiről nemrég derült ki, hogy szerepet kapott a nagysikerű Vaják című fantasy-sorozat második évadában. A bejelentésre le is állt a széria forgatása, és teljes fertőtlenítést rendeltek el, a szereplőknek pedig azt tanácsolja a készítő Netflix, hogy vonuljanak önkéntes karanténba.

Korábban Tom Hanks és felesége, Rita Wilson; Olga Kurylenko, korábbi James Bond-lány, illetve Idris Elba brit színész jelentették be, hogy megfertőződtek az új koronavírussal.

Norvégiában már több mint 1300-an betegedtek meg a koronavírustól, ezzel a skandináv ország a világ egyik legfertőzöttebb állama az egymillióra főre vetített esetek tekintetében. A hatóságok eleinte nem vezettek be szigorú szabályozásokat, a tömeges fertőzések következtében azonban számos drasztikus intézkedésre kényszerültek az elmúlt napokban.