Az osztrák fővárosban mától ingyenes a parkolás ... és Budapesten?

Az osztrák fővárosban mától ingyenes a parkolás ...  és Budapesten?

Parkolási ellenőrzés © Jobst

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A biciklizés mellett az autózás szerepe is felértékelődött nyugati szomszédunk, Ausztria fővárosában, Bécsben az elmúlt hetekben. A városvezetés ezért a mai naptól tízezer új parkolóhelyet bocsát a lakók rendelkezésére, ezzel párhuzamosan pedig a parkolózónákat is felfüggesztik.

A koronavírus elleni védekezés jegyében Bécs városa igyekszik mindent megtenni a
biztonságos közlekedés elősegítéséért. A tömegközlekedés a fertőzés veszélye
miatt jelenleg kerülendő, ezért a legtöbben autóval intézik teendőiket. Ez azonban
azt is jelenti, hogy megfelelő mennyiségű parkolóhelyre van szükség. A bécsi
városvezetés mai naptól határozatlan időre ingyenessé tette a parkolást a városban. Nincs szükség sem parkolójegyre, sem regisztrációra a parkolóóráknál, vagy az applikációkon keresztül, viszont a mozgássérült parkolókban, vagy a rakódóterületeken továbbra sem szabad megállni.

Azokra is gondolt a város, akik hosszabb időre hagynák magukra járművüket.
Michael Ludwig polgármester elmondta, szerdától tízezer darab kedvezményes
parkolóhely lesz a mélygarázsokban is, amit napi öt euróért igénybe lehet venni,
hét végére pedig már remélhetőleg a harmincezret is eléri ez a szám.

A budapesti Főpolgármesteri Hivatal Sajtókapcsolati Csoportja a Magyar Hang kérdésére azt nyilatkozata, hogy a város vezetése folyamatosan figyeli a forgalom alakulását és ennek megfelelően mérlegeli a parkolással kapcsolatos változtatásokat, de ez nem könnyű, mert a jelenlegi járványhelyzet eddig ismeretlen helyzetek elé állítja a fővárosiakat és a főpolgármester, mint azt többször már sajtótájékoztatón és más online üzenetben közölte, azt kéri a fővárosiaktól, hogy maradjanak otthon, autóval se közlekedjenek.