Megfertőződött a polgármester, bezárt a dévai városháza

Megfertőződött a polgármester, bezárt a dévai városháza

A dévai városháza a település hivatalos Facebook-oldalán.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Déván a polgármesteri hivatal teljes állománya, közel hatszáz ember került karanténba, miután a város polgármesterénél és egyik munkatársánál is pozitív eredményt hozott a koronavírus-teszt.

A Hunyad megyei város vezetője, Florin Oancea és kollégája a Nemzeti Liberális Párt egy országos gyűlésén vett részt. E tanácskozás után derült ki, hogy a vírus a politikusokat sem kíméli Romániában – Vergil Chițac liberális szenátor eddig legalább három politikustársát fertőzte meg és miatta van karanténban a teljes román kormány. 

Déva alpolgármestere, Pogocsán Ferdinánd Zoltán a Mediafax hírügynökségnek elmondta, a hivatalt bezárták, a napokban fertőtlenítik, a hatszáz dolgozó otthon van házi karanténban és a teszteredményeikre várnak.

A polgármester és munkatársa Temesváron van kórházban, egyelőre nincsenek tüneteik. A hivatal és az épületben működő összes hatóság bezárt, így adót vagy büntetést befizetni, anyakönyvi ügyeket intézni is csak online lehet a városban.