Egy hónapra lehúzzák a rolót a Las Vegas-i kaszinók

Egy hónapra lehúzzák a rolót a Las Vegas-i kaszinók

Las Vegas, a szerencsejáték fővárosa (Fotó: pixabay.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Komoly intézkedéseket léptettek életbe Nevada államban. Steve Sisolak kormányzó keddi bejelentése értelmében szerda déltől egy hónapra minden kaszinó bezár Las Vegasban. „A (koronavírus) hatással van az állampolgárok életére. Az emberek halnak meg. Minden egyes nappal, minden halasztással csak továbbiak fognak meghalni, e halogatás miatt már így is 12 embert vesztettünk” – közölte a témáról tartott sajtótájékoztatón az amerikai szövetség állam kormányzója.

A BBC által is idézett rendelkezések értelmében minden, nem életbe vágó, alapellátást biztosító üzeltet, boltot be kell zárni, az éttermeket is, amelyek csak ételkiszállítást folytathatnak. A játékgépek, nyerőautomaták használatát pedig minden nyitva maradó boltban megtiltják.

Ilyen kaszinóbezárásra egyébként legutoljára John F. Kennedy elnök 1963-as temetésekor volt utoljára példa az Amerika játéktermének is nevezett nevadai városban. A leállás komolyan érintheti majd a város messze legnagyobb bevételét biztosító szerencsejáték-ipart, illetve az arra épülő turizmust.

Koronavírus: rendkívüli intézkedésekre lehetőséget teremtő törvénytervezetet nyújtott be a brit kormány | Magyar Hang

A javaslat lehetővé tenné a rendőrségnek és a határőrizeti hatóságoknak olyanok korlátozott időre szóló őrizetbe vételét, akikről megállapítható vagy feltételezhető, hogy fertőznek.

A szerdán életbe lépő intézkedések részei az egész ország területén bevezetésre kerülő új szigorításoknak. Arra kérik az amerikai lakosságot, az elkövetkezendő hetekben kövessék az előírásokat: így az idős polgárok maradjanak otthon, és tíz főnél ne alakuljanak ki nagyobb csoportosulások.