Koronavírus: eddig 18 olasz orvos halt meg

Koronavírus: eddig 18 olasz orvos halt meg

Műtét közben Illusztráció: Pixabay.com

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tizennyolcra emelkedett a járvány idején meghalt orvosok száma Olaszországban – adta hírül vasárnapi jelentésében az olasz orvosszövetség, a FNOMCeO. A beszámoló szerint csak a március 17-től 19-ig tartó időszakban nyolcan hunytak el koronavírusos megbetegedésben. 17-én ketten, 18-19-én pedig hárman-hárman.

A március 19-én meghaltak közül ketten orvosi munka következtében vesztették életüket. A 67 éves általános orvos, Francesco Foltrani két hete lett rosszul és vonult önkéntes házi karanténba, majd hamarosan kórházba került. A 62 éves belgyógyász-érsebész, Giuseppe Finzi a másikuk, nála az elmúlt napokban mutatták ki a koronavírust, de ő krónikus betegségben is szenvedett. 

Indiában, a dzsaipuri kórházban a vírus okozta tüdőkomplikációk következtében hunyt el a legutolsó áldozat, a 69 éves Andrea Carli. A doktort február óta kezelték koronavírussal és a vírus szövődményeivel.

Az egészségügyi dolgozók közül a legutóbbi jelentések szerint 2629-en fertőződtek meg Olaszországban.