Tömeges fertőződés egy romániai kórházban

Tömeges fertőződés egy romániai kórházban

A Szucsáva megyei kórház az intézmény Facebook-oldalán

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Drámai helyzet egy romániai kórházban: miután első körben 11 orvos és ápoló koronavírus-tesztje bizonyult pozitívnak vasárnap, hétfőn újabb negyven, zömében egészségügyi dolgozó tesztje lett pozitív. Mindannyian ugyanabból a Szucsáva (Suceava) megyei egészségügyi intézményből, melyet most ideiglenesen be kell zárni az egészségügyi miniszter szerint. A betegeket máshova viszik, a teljes kórházat fertőtlenítik és járványkórházzá alakítják

Baj van egy magyarlakta város egészségügyi intézményében is – egy sepsiszentgyörgyi nőgyógyász fertőzöttsége miatt karantén alá kellett helyezni a teljes szülészeti-nőgyógyászati, valamint újszülött osztályt és a szülőszobát is. A Dr. Fogolyán Kristóf megyei sürgősségi kórház egyik nőgyógyász szakorvosa március folyamán Ausztriában volt síelni, és hazatérése után munkába állt, majd kiderült, hogy fertőzött. 

Az esetek miatt soha nem tapasztalt döntést hozott a minisztérium: minden halasztható műtétet és kivizsgálást két hétre felfüggesztenek, és 48 órán belül hazaengednek minden beteget a romániai kórházakból, akiknek élete nincs veszélyben. 

Az elmúlt huszonnégy óra alatt 143 új esetre bukkantak Romániában (az összes esetszám hétfőn kora délután 576 volt). Eddig öt haláleset történt a Covid-19 betegség miatt.