Védekezés a koronavírus ellen Romániában: naponta kétszer, rendőrautókból fog szólni a hazafias dal hétvégenként

Védekezés a koronavírus ellen Romániában: naponta kétszer, rendőrautókból fog szólni a hazafias dal hétvégenként

Egyesítik erőiket. Forrás: A Román Belügyminisztérium Facebook oldala.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Finoman szólva is furcsa módját választotta a vírus elleni védekezésnek a román belügyminiszter: a Ion Marcel Vela által szombaton aláírt parancs szerint a rendkívüli helyzet alatt minden hétvégi napon délután 5 és este kilenc között a rendőrség, határőrség és a csendőrség autóiból az Ébredj, Román! kezdetű nemzeti himnuszt kell játszaniuk.

Frissítés: Bár félreérthető volt a belügyminiszteri rendelet, szombat estére kiderült: nem kell végigjátszani a román himnuszt, csak délután ötkor és este kilenckor egy-egy alkalommal.

Egész pontosan a himnusz első három szakaszát, és a Belügyminisztérium illetékesei azt is ellenőrizni fogják, hogy a himnusz az elvárt minőségben, kellően tisztán és erősen szól-e a járművekből. A parancs azonnal érvénybe lépett, és a Belügyminisztérium Facebook-oldalára fel is került egy rövid videó egy, a román főváros utcáin közlekedő rendőrautóról, amelyből szirénázás helyett a himnusz szól.

Hogy ehhez a rendelkezéshez a szolgálatot teljesítő rendőrök mit szólnak, azt nem tudni, de elég „húzósnak” tűnik egy hétvége alatt nyolc órán keresztül hallgatni ugyanazt a dallamot.