A világ 100 leggazdagabbja 408 milliárd dollárral lett szegényebb két hónap alatt

A világ 100 leggazdagabbja 408 milliárd dollárral lett szegényebb két hónap alatt

Mark Zuckerberg a 2018. május 1-2 között megrendezett F8 elnevezésű Facebook fejlesztői konferencián (Forrás: Anthony Quintano/Flickr)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A világ száz leggazdagabb emberének a vagyona 408 milliárd dollárral apadt február-márciusban a koronavírus hatásaként – írja az MTI a Forbes magazinhoz hasonló profilú sanghaji Hurun Report című kínai havilap számításaira hivatkozva.

A legnagyobb vesztes Bernard Arnault, a francia LVMH luxusipari társaság elnök-vezérigazgatója, aki 30 milliárd dollárral lett szegényebb, vagyona a január végi 107 milliárd dollárról 77 milliárd dollárra olvadt. A második Bill Gates, a Microsoft szoftveróriás társalapítója, akinek a vagyona 15 milliárd dollárral, 91 milliárd dollárra süllyedt. A lista harmadik helyezettje Warren Buffett, a Berkshire Hathaway főrészvényese és elnök-vezérigazgatója, vagyona 19 milliárd dollárral 83 milliárd dollárra esett. De „előkelő” helyen van a listán Mark Zuckerberg, a Facebook alapító-vezérigazgatója is, az ő vagyona 13 milliárd dollárral 71 milliárd dollárra mérséklődött.

A Hurun-lista élén továbbra is Jeff Bezos, az Amazon internetes áruház alapítója áll 131 milliárd dollár vagyonnal, ami 9 milliárd dollárral kevesebb január végéhez viszonyítva.