Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Elmarad idén a pamplonai bikafuttatás, a polgármester is koronavírusos

Szerző: | 2020. április 21., 17:02 | Külföld

A bikák előtt futnak férfiak a San Fermín fesztiválon Pamplonában 2019. július 13-án (Fotó: MTI/EPA/Jesus Diges)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Spanyolországban 430-an veszítették életüket az új típusú koronavírus-fertőzés következtében, ami enyhe emelkedést jelent az elmúlt napokhoz képest – tájékoztatott az MTI szerint a spanyol egészségügyi minisztérium kedden. Az országban több mint egy hónapja vannak érvényben a szigorú kijárási korlátozások, amelyeket a hatóságok valószínűleg május 9-ig meghosszabbítanak. Ezzel párhuzamosan azonban a kormány óvatos enyhítéssel is próbálkozik. A kabinet keddi ülésén tárgyal arról, hogy április 27-től a gyerekek kimehessenek az utcára. Sajtóhírek szerint a 12 év alatti gyerekek egy felnőtt kíséretével tehetnek majd egy rövid sétát a szabadban.

HIRDETÉS - AIP

Elképzelhető az is, hogy a korlátozásokat bizonyos területeken hamarabb feloldják, számos országrészben ugyanis alig regisztrálnak új megbetegedést. Az egyik ilyen a Kanári-szigetek, ahonnan összesen 2085 fertőzést jelentettek, ebből 18-at az elmúlt egy nap alatt, de három szigetén – El Hierro, La Gomera, La Graciosa – hetek óta nincs új fertőzött. Itt hamarabb térhetne vissza az élet a normális kerékvágásba – vélte Ángel Víctor Torres, a szigetek elnöke az Europapress hírügynökségnek adott interjúban.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Véleménye szerint a turizmusból élő térség nem bírja ki, ha az idegenforgalom, a járvány miatt leállított szektorok közül utolsóként, csak az év vége felé indulhatna újra. A bruttó hazai termék, a GDP zuhanása így sem lesz 20 százalék alatt a szigeteken.

A világ egyik utolsó járványmentes helyén éltek, véget ért a paradicsomi utazás | Magyar Hang

Hétfőn Barcelonában kikötött a Costa Deliziosa nevű óceánjáró, amely január 11-e óta szelte a hullámokat, így az utasok kénytelenek voltak elhagyni az egyik utolsó járványmentes területet a világon – írta az El Pais.

Az ország egyik legfőbb bevételi forrását jelentő turizmus lenullázása nagy érvágást jelenten Navarra tartománynak is, ennek ellenére Pamplona önkormányzata kedden bejelentette: idén elhalasztja a hagyományos bikafuttatást, amelyet minden évben a város védőszentjének, San Fermínnek a tiszteletére rendezett ünnepségsorozat keretében tartanak meg. A 200 ezer lakosú városba ilyenkor mintegy másfélmillió turista látogat bel- és külföldről egyaránt.

A városvezetés nem zárja ki, hogy még ebben az évben, egy későbbi időpontban megrendezik az eseményt, amely eredetileg július 6-től és 14-ig között zajlott volna.

Az ünnepségre szánt összeg egy jelentős részét most a járványügyi helyzet, valamint az abból adódó gazdasági és szociális károk kezelésére fordítják. – Családok százai kérnek segítséget – mondta online sajtótájékoztatóján Ana Elizalde ügyvivő polgármester, aki a koronavírus-fertőzésből lábadozó Enrique Maya városvezetőt helyettesíti.

Spanyolországban a március elején igazolt első haláleset óta 21 282-en vesztették életüket a járványban, és összesen 204 178 fertőzöttet regisztráltak. Eddig 82 514 ember gyógyult ki a betegségből.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: bikafuttatás, koronavírus-járvány, Pamplona, Spanyolország


Virtus

Virtus

A német külügyminiszter szerint érthetetlen, amit a magyar vezetés tesz Kína ügyében. Aztán hozzátette, hogy sajnos nagyon is érthető. Nincs itt valami ellentmondás? Hát, sajnos nincs.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

  • Tévút – Magyar Hang-ajánló
  • Magyar Hang - 2021. május 13., 16:29
  • Róna Péter esszéje az ország kínaiaknak való kiárusításáról. Interjú Salát Gergellyel és Beck Zoltánnal. Őrségi, miskolci és tihanyi riport. Keresse a születésnapi Magyar Hangot, az Átlátszó mellékletével!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Munkanélküliek támogatása külföldön

Pin It on Pinterest