Dél-Korea: Kim Dzsongun él és jól van

Dél-Korea: Kim Dzsongun él és jól van

Kim Dzsongun katonai vezetőkkel egy hadgyakorlaton (Fotó: Rodong Sinmun)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyre több a spekuláció Kim Dzsongun észak-koreai diktátor állapotáról, de a szomszédos Dél-Korea szerint a vezető él és jól van. Legalábbis erről beszélt egy magas rangú tisztviselő a CNN-nekközölte a 24.hu.

Mun Csongin (Moon Chung-in) a dél-koreai elnök egyik legfőbb külpolitikai tanácsadója úgy fogalmazott: „a kormányunk álláspontja kemény. Kim Dzsongun él és jól van. Április 13-a óta Vonszan város területén tartózkodik, de semmilyen gyanús mozgást nem érzékeltünk”.

Káosz és még keményebb vezetés jöhet, ha Kim Dzsongun valóban meghalt | Magyar Hang

A nemzetközi média szombat este óta azt találgatja, életben van-e még az észak-koreai vezető. Ha igen, úgy is nagy esélyt látnak arra, hogy haldoklik. A CNN nemrég közölte, hogy Kim Dzsongun egy balul elsült műtét után az életéért küzdhet. Még olyan pletyka is napvilágot látott a New York Postnál, miszerint a vezetőt operáló orvos keze túlságosan remegett, és ez okozhatta a problémát. Az amerikai elnök kijelentette, hogy a CNN híradását hamisnak és inkorrektnek tartja: „Nos, remélem, hogy ez egy helytelen jelentés volt.”