Barion Pixel
HIRDETÉS
HIRDETÉS

The New York Times: a demokratáknak alternatíván kellene gondolkodniuk Biden helyett

Szerző: | 2020. május 04., 21:40 | Külföld

Joe Biden amerikai alelnök és Hillary Clinton volt külügyminiszter részt vesz a Harry Reidről, az amerikai szenátus demokrata elnökéről készített portré avatóünnepségén Washingtonban 2016. december 8-án. Gavin Glakas festő alkotásával a nyugdíjba vonuló képviselő előtt tiszteleg (Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolds)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Két napon belül másodszor foglalkozott Joe Biden esetleges demokrata elnökjelöltségének kérdésével az amerikai The New York Times napilap, s mindkétszer azt pengették meg, hogy a demokratáknak alternatíván kellene gondolkodniuk a most 77 éves volt alelnök helyett, írja tudósításában az MTI.

– Demokraták, ideje B-tervben is gondolkodni! – jelentette ki még vasárnapi publicisztikájában a lap munkatársa. Az alcímből kiderült, hogy nem Biden életkora, vagy az elemzők szerint szellemi problémáira utaló egyre gyakoribb megszólalási nehézségei miatt kellene a pártnak más jelölt személyében is gondolkodnia. „Tara Reade vádjai Biden ellen cselekvésért kiáltanak” – írta a publicista, annak az 56 éves nőnek a vádjaira célozva, aki valaha a szenátusban Biden munkatársa volt, és most azzal vádolja, hogy szexuálisan zaklatta őt.

Az amerikai szenátus titkára hétfőn levélben értesítette Bident, hogy az esetleges szexuális zaklatására vonatkozó dokumentumokat a törvény értelmében nem áll módjában kiadni. Válaszában Julie E. Adams titkár leszögezte: egy 1991-ben hozott törvény bizalmas voltukra tekintettel megtiltja az ilyen jellegű szenátusi információk nyilvánosságra hozatalát. Biden még múlt hét pénteken kérte a szenátustól, hogy tegye hozzáférhetővé az ügyre vonatkozó esetleges dokumentumokat. Közben Tara Reade jelezte: kész eskü alatt vallomást tenni az 1993-ban történtekről.


HIRDETÉS

A szexuális zaklatás vádja azért is különösen kellemetlen, mert Biden korábban ígéretet tett rá, hogy nőt választ alelnökjelöltnek.

A The New York Times hétfői számában már azt szögezték le: meghatározó jelentőségű lehet, hogy Joe Biden, a demokraták várható elnökjelöltje kit választ maga mellé alelnökjelöltnek. Az alelnökjelöltség kérdésével, többek között a volt külügyminiszter, Hillary Clinton esetleges „visszatérésének” lehetőségével a minap lapunk is részletesen foglalkozott.

Hillary Clinton már csak a telefonhívást várja – Kivel indul Biden Trump ellen? | Magyar Hang

Alelnökjelöltjüket keresik a demokraták. Sokat számíthat, ki lesz az.

Most az amerikai lap emlékeztetett arra, hogy az alelnökjelöltek kiválasztása évtizedeken keresztül nem volt különösebben fontos ügy, a közvéleményt kevéssé foglalkoztatta a politikus személyisége, gondolkodásmódja, ezt inkább csak a pártpolitika elemzői vizsgálták, és az alelnökjelölt személye általában az elnökjelölt választási esélyeire sem volt hatással. A mostani elnökválasztás azonban – a The Nwe York Times megfogalmazása szerint – „a különböző erők összhatása miatt” más lesz. Maga a Biden-kampánytörzs sem cáfolja, hogy Obama volt alelnöke egy ciklusra választandó elnök lenne.

– Átmeneti jelöltnek tekintem magam – idézte az újság magát Bident, aki a múlt héten egy online pénzgyűjtő rendezvényen fogalmazott így. Megszólaltatták Harry Reid demokrata párti volt szenátort, a politikai alakulat egyik változatlanul befolyásos személyiségét. Reid szerint „mivel Joe 77 éves, az emberek arra fognak figyelni, hogy ki lehet a következő elnök.” A volt szenátor szerint ezért „minden korábbi választásnál fontosabb”, hogy ezúttal ki lesz az alelnökjelölt.

Claire McCaskill, Missouri volt demokrata párti szenátora a lap szerint „ennél is nyersebben” fogalmazott. „Most döntünk arról, hogy ki lesz az első női elnök” – idézte a The New York Times a politikust.

Címkék: amerikai elnökválasztás 2020, Demokrata Párt, elnökjelölt, elnökválasztás, Joe Biden, szexuális zaklatás, The New York Times


HIRDETÉS

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Ajándékozzon Magyar Hangot!
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

Ellenkultúraként indult, aztán beköltözött otthonunkba.

Pin It on Pinterest