Egy amerikai seriff eljárást indított Kína ellen a koronavírus miatt

Egy amerikai seriff eljárást indított Kína ellen a koronavírus miatt

Koronavírus az Amerikai Egyesült Államokban (Fotó: MTI/EPA/Etienne Laurent)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ezúttal Daniel Edwards, Tangipahoa amerikai település seriffje indított pénteken csoportos keresetet Louisiana államban a Kínai Népköztársaság ellen az új koronavírus által okozott gazdasági károkra hivatkozva – számolt be a Fox News. A seriff szerint legkevesebb 700 ezer dollár kár érte csak az ő hivatalát azáltal, hogy a vírus miatt a fogvatartottakat el kellett egymástól különíteni, illetve hogy extra költséget jelent a szennyvíz fertőtlenítése. 

Daniel Edwards – aki Louisiana állam kormányzója, John Bel Edwards testvére – valamennyi amerikai seriff nevében nyújtotta be a keresetet, és azt is állítja, hogy a COVID-19 vírust egy kínai kuhani laboratóriumban engedték szabadon.

A keresetben a Kínai Kommunista Párt mellett több más kormányzati szervet is megnevez, köztük a kínai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központot (CDC).

Missouri állam beperelte Kínát a koronavírus-járvány miatt | Magyar Hang

A Fox News szerint amerikai hírszerzési ügynökök egyre magabiztosabban állítják, hogy a koronavírus valószínűleg egy vuhani laboratóriumból származik, és az egész azért történt, mert Kína azt igyekezett bizonyítani, hogy a vírusok azonosításában és leküzdésében legalább olyan felkészült, vagy talán még jobb is, mint az Egyesült Államok. Mike Pompeo amerikai külügyminiszter már kérte a kínai illetékeseket, hogy tegyék lehetővé külső szakértők vizsgálódását a szóban forgó laboratóriumban.

Két héttel ezelőtt már Missouri állam is pert indított a pekingi vezetés, a Kínai Kommunista Párt és más kínai intézmények ellen. Érvelésük szerint a kínai állam és különböző szervezetei felelősek a koronavírus miatti gazdasági veszteségekért és a halálesetekért, mert a járvány kezdetén titkolták a vírus jelentette kockázatot.