Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP

Megkezdődött a korrupcióval vádolt Netanjahu pere

Szerző: | 2020. május 24., 18:07 | Külföld

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Benjámin Netanjahu izraeli kormányfõ sajtótájékoztatója Jeruzsálemben 2019. február 19-én. (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsõdi Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vasárnap megkezdődött a bírósági eljárás Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök ellen korrupció, csalás és hivatali visszaélés vádjával Jeruzsálemben. Az izraeli politikus az első hivatalban lévő miniszterelnök, aki ellen büntetőperes eljárás indul az ország történetében.

HIRDETÉS - AIP

Az izraeli televíziók élő adásban közvetítették, amint Netanjahu bevonult a jeruzsálemi körzeti bíróság üléstermébe. A kormányfő az ügyvédjeivel beszélt, és nem ült le a vádlottak padjára, amíg jelen voltak a kamerák – adja hírül az MTI.

Az ügy előzménye, hogy tavaly novemberben vesztegetéssel, csalással és hatalommal való visszaéléssel vádolták meg a politikust. A nyomozás szerint több esetben a milliomos barátaitól kapott ajándékokért cserébe médiamágnásoknak biztosított szabályozási kedvezményeket.

Netanjahu – ahogy azt a Reuters írja – boszorkányüldözésnek minősítette a vádakat, valamint jelezte, hogy az állítólagos vádak miatt nem mond le, azok pedig nem befolyásolják a miniszterelnöki munkájának ellátását. Ugyanakkor annyiban biztosan hátráltatja majd az eljárás, hogy a bíróság elutasította a kérését, hogy távol maradjon a nyilvános ülésektől, így azokon kötelező lesz részt vennie.

Mint a napi.hu emlékeztet, Netanjahu kifejezetten jó kapcsolatot ápol Orbán Viktor miniszterelnökkel, de nemrég megalakult kormánya és a magyar külügy között támadt egy kisebb vita a héten. Szijjártó Péter külügyminiszter az izraeli kollégájával folytatott telefonbeszélgetéséről pontatlan tájékoztatást adott: az izraeli fél jelezte, hogy nem volt szó az identitás és a nemzeti szuverenitás fontosságáról, valamint az illegális bevándorlásról, mint az a magyar külügyminisztérium állította.t

Címkék: Benjamin Netanjahu, korrupció, Orbán Viktor, sikkasztás, Szijjártó Péter, vesztegetés


Hózáporok is lehetnek

Hózáporok is lehetnek

Napközben a Dunántúlon és a középső területeken az északnyugati szél időnként megerősödik, a Bakonyban és a Fertő térségében viharos széllökések is előfordulhatnak.

A spanyolok rendesen megszórták a magyarokat

A spanyolok rendesen megszórták a magyarokat

Megszakadt a veretlenségi sorozat, 36-28-ra lelépték a mieinket az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokságon. A nyolcaddöntőben a franciák várnak a válogatottra. Ott sokkal többre lesz majd szükség a legjobb négybe jutásért.

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

Testről és lélekről a rivalda innenső és túlsó oldalán.

Pin It on Pinterest