24.hu: Detroitban valaki a rendőri túlkapás ellen tüntető tömegbe lőtt, egy ember meghalt

24.hu: Detroitban valaki a rendőri túlkapás ellen tüntető tömegbe lőtt, egy ember meghalt

(Fotó: Gerd Altmann/Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy ember meghalt, miután valaki egy autóból a George Flyod halála miatt tüntető tömegbe lőtt Detroitban – mondta el Nicole Kirkwood, a detroiti rendőrség szóvivője szombaton. - írja a 24.hu.

A lövöldözés helyi idő szerint pénteken, éjfél előtt történt, miközben rendőrtisztek próbáltak megfékezni többtucatnyi tüntetőt – ismertette Kirkwood. A szóvivő szerint rendőrtisztnek nem volt köze az incidenshez. Az áldozat egy 19 éves fiatal férfi. További részletekről nem tudni.

Az este folyamán egy detroiti rendőrparancsnok kórházba került, mert kővel dobták meg. A zavargások alatt számos tüntetőt őrizetbe vettek. A rendőrség szerint sokan nem is helyiek voltak.

Az Egyesült Államok több nagyvárosában zajlottak megmozdulások az elmúlt napokban, amelyek kiváltó oka az volt, hogy hétfő este egy férfi meghalt a durva rendőri intézkedés után. Az afroamerikai George Floydot egy igazoltatás során négy fehér rendőrtiszt a földre kényszerítette, majd egyikük percekig térdelt a nyakán. A férfi levegőért könyörgött, később pedig a kórházba szállítás közben meghalt. A minneapolisi rendőrség pénteken bejelentette: gyilkosság vádjával őrizetbe vették Derek Chauvint, azt a rendőrt, aki Floyd nyakára térdelt. A négy rendőrt még kedden elbocsátották.

Tüntetés a washingtoni Fehér Háznál is | Magyar Hang

Nem szabad megengedni, hogy a minneapolisi helyzet anarchiába süllyedjen - jelentette ki az amerikai elnök a Fehér Házban tartott gazdasági tárgyalásai után pénteken. (MTI) Donald Trump hangsúlyozta: „nem engedhetjük meg, hogy a törvénnyel szembehelyezkedők anarchiába és káoszba" süllyesszék Minneapolist. Hozzáfűzte, nem megengedhető az sem, hogy a fosztogatók kiszorítsák a békés tüntetőket.