Trump nem csökkentené a rendőrség finanszírozását

Trump nem csökkentené a rendőrség finanszírozását

Rendőrségi akció George Floyddal szemben. A beszámolók szerint a 46 éves férfi egy hamis 20 dolláros bankjeggyel akart fizetni egy boltban (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hiába jelentek meg hírek a tüntetéseket kiváltó George Floyd halála után az amerikai rendőrségnek szánt pénz csökkentéséről, Donald Trumpnak egészen más elképzelései vannak. Az MTI beszámolója szerint az Egyesült Államok elnöke rendőrségi reformot célzó rendeletet készít elő, egyben visszautasította a rendőrség finanszírozásának csökkentését felvető elképzeléseket.

– Nem nyirbáljuk meg a rendőrség költségvetését, más utat választunk: azt fogjuk biztosítani, hogy a rendőreink tökéletes kiképzést kapjanak és megfelelő felszerelésük legyen – fogalmazott. Hozzáfűzte, hogy az Egyesült Államoknak erősebb rendőrségre van szüksége. – Több energiát és anyagi erőforrást fordítunk majd a rendőrök toborzására, kiképzésére és közösség iránti elkötelezettségére – mondta Trump, hozzátéve, hogy haszontalan fráterek mindenütt vannak, de a rendőrségeken „nincsenek túl sokan”.

Az elnök annyit árult még el, hogy bátorítani fogják olyan kísérleti programok megindítását, amelyek során szociális gondozók is segítik majd a rendőrségi munkát.

Donald Trump beszélt arról is, hogy együttes erővel kell dolgozni a fanatizmus és az előítéletesség ellen, de szerinte az ország „nem halad előre és a sebek nem gyógyulnak be, ha amerikaiak tízmillióit tévesen rasszistának és fanatikusnak bélyegzik”. A kormányzat olyan terveket készít elő, amelyek a „biztonság, lehetőségek és méltóság” jegyében kifejezetten a kisebbségi népcsoportokhoz tartozó és színes bőrű vállalkozóknak nyújt anyagi segítséget. Az egészségügyi ellátásban tapasztalható egyenlőtlenségek felszámolására pedig megnövelik a kisebbségi közösségeket ellátó egészségügyi intézményeknek nyújtott szövetségi pénzügyi támogatást is.